cultuurcentrum Hasselt

Sunrise

Ataneres Ensemble
zo 28 aug 2022 - 06.15 u
zo 28 aug 2022
06.15 u
  • zo 28 aug 2022
    06.15 u
    op locatie
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sunrise vindt plaats in Domein Kiewit, parking aan de Putvennestraat.

Tijdens FESTIFIFTY steekt CCHA grenzen over. We gaan ontmoetingen aan met genres, artiesten, disciplines en werelden die, sporadisch, buiten onze comfortzone liggen. Het idee van een zonsopgangconcert is niet nieuw. Toch maken we er een authentieke beleving van. Dit doen we door het meest mysterieuze tijdstip van de dag samen te beleven, gepaard met een muzikale invulling in een prachtige setting, die we pas later bekend maken.

Geniet samen met ons van het eerste magische moment van de dag en leg je ochtend-oor te luisteren aan een mix van neoklassieke en minimalistische muziek in combinatie met Bach. De strijkers van Ataneres serveren je zachte klanken die passen bij het ontwaken van de dag. Het volledige programma houden we nog even geheim, maar hier toch al een tipje van de sluier: Dona nobis pacem van Max Richter, Warmth & Sequence van Peter Gregson en 0040 van Ólafur Arnalds.

Hét kernstuk, dat hopelijk mooi samenvalt met de eerste zonnestralen, is On the nature of daylight. Richter componeerde het als protest tegen de oorlog in Irak en beschreef het als een “meditatie op het geweld van oorlog.” Hij stelt hiermee de absurditeit van gewapende conflicten aan de kaak. Ondanks de donkere inspiratie en de reële oorlogsdreigingen aan de rand van Europa, houden we dit stuk tegen het zonlicht, als ode aan het sprankeltje hoop dat elke dag weer verschijnt. 

Na dit concert kan je aansluiten bij Luisterwandelingen.

onderdeel van
Sunrise

credits

aanvoerder & eerste violist Nicolas Dupont / overige strijkers n.t.b. / piano n.t.b.
ataneres.com