cultuurcentrum Hasselt

Schubert, impromptus & sonates

Julien Libeer solo
zo 26 mrt 2023 - 11.00 u
zo 26 mrt 2023
11.00 u
  • zo 26 mrt 2023
    11.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Julien Libeer kwam met het idee om een Schubertdag te organiseren. Libeer is niet alleen kind aan huis in Hasselt, hij maakt als geen ander de mooiste stukken uit de pianoliteratuur nog veel mooier door ze in een andere context te plaatsen. Wees maar zeker dat hij er ook veelzeggende woorden en relevante uitleg zal tussengooien. Tijdens Piano day(s) brengen we een ode aan de meeste romantische componist van de klassieke muziek: Franz Schubert. Een financieel arme, maar emotioneel rijke bohemien.

Het impromptu is een uitvinding van de Tsjech Vorisek, maar toen het ‘genre’ een hit bleek te worden, leek het Schuberts uitgever ook handig om twee werken ook onder die naam uit te geven. Uiteindelijk werden het er acht, gecomponeerd het jaar voor zijn dood. Daar werden memorabele uitvoeringen van gebracht, o.a. door Radu Lipu en Murray Parahia, maar we zijn ervan overtuigd dat Julien Libeer er een hoogst eigen persoonlijke interpretatie aan zal geven.

En dan zijn er natuurlijk die drie laatste pianosonates die Schubert afwerkte in zijn sterfjaar. Pas tien jaar later uitgegeven en pas in de 20ste eeuw echt op waarde ontdekt, kijken we toch heel erg uit naar de uitvoering op deze zondagochtend tijdens Piano day(s) 2023! 

Franz Schubert
Impromptu opus 90/1
Wanderer Fantasie opus 15, D.760
Pianosonate D.960

onderdeel van
Piano day(s)

credits

© Jorre Janssens
julienlibeer.net