cultuurcentrum Hasselt

Brasilian ambient

Ão
DE NIEUWE REEKS
zo 12 mrt 2023 - 17.00 u - 18.25 u
zo 12 mrt 2023
17.00 u - 18.25 u
  • zo 12 mrt 2023
    17.00 u - 18.25 u
    Parketzaal 1
    Geweest

Met Ão als bandnaam val je sowieso op, maar geloof ons: dat is niet de reden waarom dit Gents-Brussels-Leuvense viertal binnen afzienbare tijd over de tongen zal gaan. Zoals Rosalía flamenco het hippe heden in trekt, doet Ão iets gelijkaardigs met Afro-Portugese en Zuid-Amerikaanse klanken en ritmes, subtiele elektronica en de betoverend mooie stem van frontvrouw Brenda Corijn.

Corijn put uit haar Mozambikaans-Portugese roots voor de warme Portugese en Engelse zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, zoals op de titelloze debuutep van eind 2020. Het duo wordt daarna artist in residence in Het Depot, laureaat op Sound Track en groeit uit tot een viertal.

Met de ambientklanken van Jolan Decaestecker en eclectische percussie van Bert Peyffers wordt de bedwelmende sound verder uitgediept, dansbaarder, iets meer poppy. Denk, naast Rosalía, aan al het goede van een Arooj Aftab, FKA Twigs, Lhasa de Sela of James Blake. Hun dit jaar te verschijnen debuutalbum wordt nu al getipt als één van de muzikale snoepjes van het jaar!

En wat ‘Ão’ [ɐ͂w̃] precies betekent? Afhankelijk van hoe je het uitspreekt, kan het verschillende dingen uitdrukken: iets moois, iets treurigs of iets pijnlijks, verwondering, of gewoon totale onzin. Al staat het in de sterren geschreven dat die laatste betekenis niet van toepassing zal zijn op de verdere carrière van Ão.

onderdeel van
De nieuwe reeks

credits

elektronica & zang Brenda Corijn / gitaar, bandoneon Siebe Chau / elektronica, gitaar, toetsen & cassettes Jolan Decaestecker / percussie Bert Peyffers / © Michiel Venmans, Yaqine Hamzaoui, Jan Van Hecke & Lander Mus