cultuurcentrum Hasselt

residentie: 21-25 mrt 2022

Martina Griewank Ambrozio - Galochas
ma 21 mrt 2022 - vr 25 mrt 2022
ma 21 mrt 2022
-
vr 25 mrt 2022
  • ma 21 mrt 2022
    -
    vr 25 mrt 2022
    HET LAB

projectomschrijving
Een interactieve dansvoorstelling voor een jong publiek die de natuur verkent als speelplek. Een avontuur samen met een paar rode wellington laarzen.

Een paar rode regenlaarzen leiden ons door een speeltuin van de natuur; hoe veranderen de elementen de wereld om ons heen: van licht naar zwaar, van droog naar nat, van kleverig naar slijmerig; er valt een hele wereld te ontdekken!

Vorig jaar gingen de speelgoedwinkels dicht, ze sloten hun deuren en lieten ouders van over de hele wereld achter met een nieuwe uitdaging: hoe kunnen we onze kinderen bezig houden zonder het speelgoed waaraan we gewend zijn? Terwijl veel ouders hun toevlucht namen tot online winkelen en interactieve apps, keken anderen uit hun raam en herinnerden zich hoe het was om zich te verwonderen over de magie van het buiten spelen.

Toen we opgroeiden, gebruikten we stenen als speelgoedauto's, vonden we stokken om gevechten na te bootsen op de grasvelden van de buren en sprongen we in plassen tot de zon onderging. Wanneer hebben we collectief besloten dat deze speelplek in de buitenlucht niet langer voldoende was? Kan een lichtzwaard van goedkoop plastic het echt winnen van een zwaard dat uit een boomtak is gemaakt?

In Galochas onderzoekt Martina en danser Bart wat het betekent om deze speelruimte in de natuur voor te stellen aan de kinderen van vandaag. Laten we terugdenken aan het plezier van het plonsen in een plas en de kinderen uitnodigen om met ons te spelen. Laten we dansen in de wind, van heuvels afrollen en forten bouwen van takken en de vreugde herontdekken van de wereld die buiten het raam op ons wacht.

Na wat voorbereidend onderzoek is het doel van deze residentie om een aantal scènes/beelden te selecteren en die uit te werken. Met wat dramaturgische hulp hopen ze een rode draad tussen deze scènes/beelden te vinden en meerdere lagen te creëren.

Meer informatie over Martina Griewank Ambrozio kan je hier lezen.

onderdeel van