cultuurcentrum Hasselt

Martina Griewank Ambrozio

resident HET LAB

biografie
Martina Griewank/R. Ambrozio behaalde een Bachelor in de dans aan het Koninklijk Conservatorium Artesis (BE) en postgraduaatstudies in Marchepied (CH). Tijdens haar bachelor studies begon ze te werken bij Ballet Preljocaj in Frankrijk en Jan Martens in I can ride a horse while juggling so Marry me. Tijdens deze eerste jaren van haar carrière als danseres werd haar interesse gewekt door het plezier en het enthousiasme om te werken voor een jong publiek. Tot op de dag van vandaag is ze geïnteresseerd gebleven in dit gebied van creatief werk. Sinds ze enkele jaren geleden naar Portugal verhuisde, kijkt Martina ernaar uit om haar ervaring met het werken met kinderen in Centraal-Europa over te brengen naar de Portugese sector van het jonge publiek. 

Naast haar werk als danseres en maakster is Martina een ervaren producent in de culturele sector. Momenteel beheert zij de professionele dansopleidingen van Performact in Torres Vedras, waar ze ook les geeft en coacht om de toekomstige generatie dansmakers te ontwikkelen.

Als kersverse moeder is Martina's passie voor het maken van voorstellingen voor een jong publiek opgebloeid. Haar ervaringen in het veld hebben haar in staat gesteld een sterke visie op jongerenvoorstellingen te ontwikkelen die interactieve elementen combineert met artistieke abstractie. Ze verdedigt dat een zekere abstractie binnen het verhaal de creativiteit van elk kind de kans geeft om te groeien.

Bart Nusink deed zijn dansopleiding aan verschillende instellingen waaronder Fontys Bachelor of dance en Performact in Portugal. Bij Performact studeerde hij in de zomer van 2021 af. In zijn tijd bij Performact werkte hij met choreografen als Eddy Becquart, Joao Cardoso en Rob Hayden. 

Met twee oudere zussen werd hij op tienjarige leeftijd oom en de omgang met zijn nichtjes en neefjes wekte zijn interesse om te werken met en voor kinderen. Deze interesse werd verder aangewakkerd na  het zien van een jongerenvoorstelling van MAAS Dans & Theater in 2018.

Sinds zijn afstuderen is Bart bij Performact gebleven als onderdeel van de faculteit. Zijn verantwoordelijkheden omvatten artistiek mentorschap en het geven van lessen over bewegingsonderzoek.

Goele Van Dijck studeerde aan de Fontys Hogeschool in Nederland om docent dans te worden. Op zoek naar haar plaats in het Vlaamse danslandschap, experimenteerde Goele aanvankelijk als docent, danseres en choreografe.

Door te dansen in de voorstelling An egg is enough (1997) maakte ze kennis met de methode van Adam Benjamin die dans openstelt voor dansers met een handicap. Deze ervaring opende haar manier van denken over dans en ze begon dansles in een inclusieve context te geven. 

In 2002 startte ze het gezelschap Nat Gras op dat bekend staat om zijn zintuiglijke dansvoorstellingen voor de allerkleinsten en zijn inclusief-danswerk dat openstaat voor dansers met een lichamelijke handicap. Haar voorstellingen toerden zowel in België als in Roemenië, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Engeland en Oostenrijk.