cultuurcentrum Hasselt

residentie: 25 november-10 december 2021

De Dansers - Vier
do 25 nov 2021 - vr 10 dec 2021
do 25 nov 2021
-
vr 10 dec 2021
  • do 25 nov 2021
    -
    vr 10 dec 2021
    HET LAB

projectomschrijving
Het begint in het donker, onder de grond. Koud, kaal en stil. Kom nou, schiet op, we willen beginnen. We staan op springen. We willen groeien, bloeien, leven, geven, dromen en uiteindelijk uitgeput terug thuiskomen. En dan nog eens. En nog eens. En...

Drie performers maken een reis door de jaargetijden. Van de onderaardse stilte in de winter naar het wonder van nieuw leven in de lente; van zomerse vrijheid en verdwaasdheid naar herfstige romantiek en nostalgie. Vanuit de muziek, beweging en een decor dat vier keer ingrijpend verandert, groeit een wonderlijk verhaal over vriendschap en verandering, afscheid nemen en terugkeren. Vier viert de seizoenen, speciaal voor hele jonge mensen.

In de residentie bij HET LAB komen De Dansers kennismaken met Belgische makers. Ze nemen de voorstelling waaraan ze werken als aanleiding om werkmethodes uit te wisselen. Ze gaan samen de vloer op om te spelen met dansmateriaal dat ze voorbereid hebben en gaan ook proberen samen nieuwe scenes te creëren.

Johan De Smet is artistiek leider van Kopergietery in Gent, regisseert zijn eigen voorstellingen en ondersteunt veel makers in hun creatie. Carli Gellings studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg. Na haar studies was ze te zien in voorstellingen van Max Last, fABULEUS/Anne Thuot en LAP vzw. Eind 2019 richtte ze het gezelschap BATMAT op. In 2020 startte ze als choreografe met de creatie van We Go Places, een jongerenproductie van fABULEUS en zeven Limburgse cultuurcentra (waaronder CCHA).

Meer informatie over De Dansers kan je hier lezen.

onderdeel van

credits