cultuurcentrum Hasselt

residentie: 14-18 februari 2022

Jade Derudder & Elisabeth Claes - A home for the wild
ma 14 feb 2022 - vr 18 feb 2022
ma 14 feb 2022
-
vr 18 feb 2022
  • ma 14 feb 2022
    -
    vr 18 feb 2022
    HET LAB

projectomschrijving
Zintuiglijk verbinden kunstenaars Elisabeth Claes en Jade Derudder families, vrienden, collega’s en/of wildvreemden. Door banden persoonlijker uit te diepen, met anderen en jezelf, timmeren ze aan een weg naar een gezonde mentale weerbaarheid. Aan de hand van vragen laten ze mensen nadenken en prikkelen ze hun nieuwsgierigheid naar elkaar.  

Kan er op korte tijd een connectie ontstaan? Welk veilig artistiek kader is daarvoor nodig? Zij werken dit uit aan de hand van textiel, geur, klank, beeld en een zelf gecreëerd kaartspel.
Laat je overspoelen door herinneringen, wandel doorheen onze textielinstallatie of rust even uit op een babbelbank en laat je verleiden tot een moment van connectie met een (on)bekende…

In hun tweede residentie (na een eerste verblijf oktober/november 2021) passen Elisabeth en Jade hun textielinstallatie aan in de ruimte en filmen ze de laatste beelden. In de fysieke en digitale montagekamer valt hopelijk alles samen tot één geheel. Samen met jongeren testen ze of de vragen effectief verbinding kan generen. Want betekenisvolle relaties zijn toch de kers op de taart?

Ze plaatsen hun vragen en tekeningen doorheen de site op babbelbanken die uitnodigen tot een moment van connectie. Het resultaat is te ervaren tijdens Krokusfestival 2022.

Meer informatie over Jade Derudder & Elisabeth Claes kan je hier lezen.

onderdeel van

credits

© Elisabeth Claes
elisabethclaes.com/