The Bach Riddles

Robin Verheyen Quartet
zo 13 mrt 2022 - 11.00 u
zo 13 mrt 2022
11.00 u
  • zo 13 mrt 2022
    11.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Saxofonist Robin Verheyen geldt al jaren als één van de absolute toppers van de Belgische jazz. In 2005 trok hij naar New York en ontwikkelde er zijn eigen speelstijl: bedachtzaam als een schilder op tenorsaxofoon, wilder en vuriger dan de doorsnee saxofonist op de sopraansax. Met jazzgrootheden als Marc Copland, Gary Peacock en Joey Baron aan zijn zijde stond hij op podia wereldwijd.

Sinds zijn vorige passage in CCHA (december 2016) verschenen maar liefst 4 albums: Songs for solstice, When the birds leave, MiXMONK en Artificial horizon met TaxiWars, het project waarmee hij aan de zijde van Tom Barman al drie albums lang in binnen- en buitenland de (festival)podia bestormt. Maar evenzeer is hij geïnteresseerd in traditionele West-Afrikaanse ritmes en westerse klassieke muziek. 

Das musikalische Opfer, Bachs schoolvoorbeeld van contrapunt, inspireerde Robin Verheyen in 2017 om zelf aan de slag te gaan met de barokke wereld van Bach. Het werd een zoektocht naar de essentie van muziek. Voor het eerst sinds de creatie in het Concertgebouw Brugge keren de Bach riddles terug naar Vlaanderen voor een beperkte tour naar aanleiding van de albumrelease. Wees er dus bij op deze maartse zondagochtend! 

onderdeel van
De nieuwe reeks

credits

saxofoon Robin Verheyen / piano Benoît Delbecq / contrabas Clemens van der Feen / percussie Toma Gouband / © John Rogers
robinverheyen.be