Les amis de Proust

Belgian National Orchestra o.l.v. Otto Tausk & Julien Libeer, piano
za 5 feb 2022 - 20.00 u
za 5 feb 2022
20.00 u
  • za 5 feb 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Proust was één van de grootste schrijvers van de 20ste eeuw. Zijn lijvige A la recherche du temps perdu is op veel vlakken een kanjer van een boek. In elk geval kon hij er zijn overtuiging in kwijt: “De ware ontwikkelingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar waarnemen met nieuwe ogen.”

Of zeker ook met nieuwe oren. Een bijzonder programma dus naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de dood van Marcel Proust! Daarvoor verwelkomen we maar wat graag Belgian National Orchestra én Julien Libeer.

Van Reynaldo Hahn is weinig bekend, maar hij was één van de intieme vrienden van Proust. Zijn enige pianoconcerto is een ware ontdekking! Niemand minder dan de fijnzinnige pianist Julien Libeer - Hasselt kent hem al goed - zal dit concerto uitvoeren. Einde maart komt hij nog eens met Salon Libeer en een bijzonder Bach-recital tijdens Piano day(s). 

Het programma van deze avond wordt aangevuld met twee symfonische gedichten van de Franse componist César Franck en de suite uit Pelléas et Mélisande van Debussy. Het zijn echt muzikale verhalen, in een zeer heldere en aantrekkelijk taal geschreven. Kloke herschreef enkele delen uit Das Rheingold van Richard Wagner voor een compact en modern symfonieorkest, zonder daarbij de kleurenpracht van Wagner uit het oog te verliezen.

César Franck Les Eolides
César Franck Redemption – morceau symphonique
Reynaldo Hahn Pianoconcerto in mi groot
Richard Wagner Das Reingold, entrée des dieux au Whalalla (bewerking Zumpe)
Richard Wagner Das Rheingold  Einzug der Götter
Richard Wagner Siegfried Idyll, WWV 103  
Claude Debussy Pelléas et Mélisande suite (bewerking Marius Constant)

credits

dirigent Otto Tausk / piano Julien Libeer / inleiding Stijn Paredis / © Athos Burez & Sara Wijzenbeek 
nationalorchestra.be & julienlibeer.net