cultuurcentrum Hasselt

Flesh

Franck Vigroux & Kurt d'Haeseleer/Compagnie d'autres cordes
wo 1 dec 2021 - 20.00 u - 21.00 u
wo 1 dec 2021
20.00 u - 21.00 u
  • wo 1 dec 2021
    20.00 u - 21.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Belgische première

De Fransman Frank Vigroux is een veelzijdig componist, muzikant en theatermaker. Zijn muziek varieert van elektroakoestisch over beats en texturen tot moderne compositie. Vaak integreert hij daarbij ook nieuwe media én podiumkunsten, in samenwerking met beeldende kunstenaars. Kurt d'Haeseleer is artistiek leider van Werktank, een productiehuis voor mediakunst in Leuven. Zijn video's en (interactieve) installaties werden getoond in Rotterdam, Tokyo, Montreal, Parijs, Berlijn… D'Haeseleer werkt ook regelmatig als videodesigner voor theater, dans en opera: van de Ring-cyclus van Guy Cassiers in de Scala van Milaan tot Peter Verhelst en BL!NDMAN. De laatste jaren werken Franck Vigroux en Kurt d’Haeseleer intens samen. 

In het kader van IMPACT presenteren zowel Théâtre de Liège als CCHA een voorstelling van Frank Vigroux en Kurt d’Haeseleer: het recente Forêt op 16 november en dit iets oudere Flesh.

Een auto raakt van de weg en stort zich in een vreemde dimensie, ontheven uit de tijd. Beetje bij beetje wordt de topografie van de plaats onthuld, daar waar werkelijkheid en onwerkelijkheid lijken samen te komen. 

Gebaseerd op zowel de wereld van de Engelse schrijver J.G. Ballard (bekend van Crash, zie ook de verfilming van David Cronenberg en Concrete island) en de persoonlijke ervaring van een verkeersongeval, verkent Flesh het moment meteen na de schok, dat korte ogenblik waar de tijd lijkt stil te staan of uit te strekken. Het moment waarop de geest zich lijkt los te maken van het lichaam. Autowrakken nemen de vorm aan van bewegende objecten, viaducten van snelwegen worden enorme golems, automotoren lijken te zweven boven een zee van ijs.  

In navolging van Aucun lieu (2013) en Ruines (2016) is Flesh het sluitstuk van een zoektocht tussen concert, dans en installatie. Een Gesamtkunstwerk van lichamen, lichtsculpturen, machines, video en muziek. Een immersieve ervaring die je op sleeptouw neemt door een hallucinogeen universum met fantastische landschappen, onmenselijke lichamen, wilde dieren en menselijke gezichten waarbij realiteit en onwerkelijkheid versmelten.

"An aesthetical adventure with new sensations made possible by new technologies. Flesh is all along questioning man’s role in this world.” La Terrasse, 26 november 2018

onderdeel van
IMPACT

credits

concept, muziek & regie Franck Vigroux / video Kurt d'Haeseleer / choreografie Myriam Gourfink / dans Azusa Takeuchi & Céline Debyser / scenografie Carlos Duarte / lichtontwerp Perrine Cado / grafische vormgeving video Olivier Ratsi / kostuums Atelier Darwin / dramaturgisch advies Michel Simonot / coproductie Théâtre l'Empreinte Brive/Tulle, Césaré CNCM Reims, La Muse en circuit CNCM Alfortville, Festival Aujourd’hui Musiques de l’Archipel & SN de Perpignan / met de steun van La biennale Nemo/Arcadi Île-de-France, ADAMI du DICREAM & SPEDIDAM & Région en DRAC Occitanie / © Quentin Chevrier
dautrescordes.com