cultuurcentrum Hasselt

Woosh! (1,5-3 jaar)

Het Laagland
zo 1 mei 2022
zo 1 mei 2022

In Woosh! nemen Karlijn en Bram de kleinsten onder ons (en ook de iets minder kleine uiteraard) naar een wondere wereld gemaakt van… niets. Je ziet het niet, maar het is er wel. Met kleine bewegingen, een beetje lucht en nieuwsgierig makende geluiden roepen de acteurs met pure eenvoud de volle verwondering op.

Op een vloer van bubbeltjesplastic dagen Karlijn en Bram elkaar uit. Het vergt hun opperste concentratie om de bubbeltjes onder hun voeten niet te laten knappen. Karlijn en Bram houden hun adem in, maar de adem wil eruit: met een zucht en een bries naar een stem en een lied. En ineens… komt de wereld in beweging. Met lucht om naar te kijken én te luisteren.

Na afloop nodigen de spelers de kinderen samen met hun (groot)ouders op speelse wijze uit voor een kleine, zintuiglijke activiteit, geïnspireerd op de voorstelling. 

WOOSH! is een bijzondere samenwerking tussen muzikaal theatermaker Karlijn Hamer (winnares Operadagen Award 2019 en eerder op ons podium in de Laaglandproductie Joris & De Drakentemmers) en beeldend kunstenaar en theatermaker Bram van Helden.

Kruimeldieven is een nieuw CCHA-project: een speels en boeiend weekeinde speciaal voor baby’s en de allerkleinsten. De eerste editie was gepland voor 2020 (maar je weet wel), dan voor 2021 (idem), dus nu gaan we voluit voor begin mei 2022.

credits

concept & spel Karlijn Hamer & Bram van Helden / regie Inez Derksen / advies Ingrid Wolff & Twee Turven Hoog / © Moon Saris
hetlaagland.nl