Kruimeldieven

met voor door de (aller)kleinsten - za 16 & zo 17 mei 2020

Het weekeinde waarin hopelijk van alles gebeurt met voor door de kleinsten, de allerkleinsten en de allerallerkleinsten onder ons!

Een heus festival noemen we dit (nog) niet. Een project klinkt dan weer zo, tja, projectachtig. Een concept dan maar? Oeps, dan moeten we doelstellingen en indicatoren omschrijven en dat zijn zulke tenenkrullers in deze. Misschien is dat wel niet de titel waar we naar op zoek zijn: tenenkrullers. Dus kozen we voor Kruimeldieven.

KRUIMELDIEVEN
Een weekeinde in mei met voorstellingen voor de baby’s, peuters en kleuters tot, tja, zeg maar dat 3+ dan de maximale leeftijd is! Speciale voorstellingen, interactieve installaties, belevenisparcours, kortom: belevenissen voor de kleinsten, allerkleinsten en allerallerkleinsten onder ons.

Een tiental jaar geleden doken de eerste voorstellingen voor deze doelgroep op. Toegegeven, we hebben deze boot even afgehouden. Niet alleen omwille van de kwaliteit, maar eerder omdat de makers klassieke patronen (vb. publiek in tribune) toepasten op een doelgroep die de wereld helemaal anders ervaart. Die sensorische beleving is pas recent ontwikkeld: eerst werd het podium én speelruimte voor acteurs/dansers én belevenisruimte voor publiek. Tijdens Krokusfestival 2019 ging de Zweedse choreografe Dalija Acin Thelander nog een stap verder met haar ‘durational performances’ waarin (groot)ouders en baby’s zo lang kunnen blijven als ze willen en bovendien gewoon ook naar buiten kunnen om wat later de voorstelling weer te volgen.

Op deze eerste editie kunnen de 3+ naar Click, de nieuwe circustheatervoorstelling van Sprookjes enzo. Daarnaast nodigen we twee voortrekkers uit van het betere werk voor de allerallerkleinsten: het Franse gezelschap Compagnie Praxinoscope en het Vlaamse Theater De Spiegel. Beiden nodigen iedereen uit in een kunstentuin, een belevenisparcours, een interactieve installatie die alle zintuigen prikkelt! En uiteraard komen er nog wel wat verrassingen bij, kijk daarvoor later nog eens op onze website.Click - Sprookjes enzo © Rune Guneriussen

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring