cultuurcentrum Hasselt

The girl with the ugly face/Het mooie lelijke meisje

NIE Theatre
do 24 feb 2022 - vr 25 feb 2022
do 24 feb 2022
-
vr 25 feb 2022

Lisa wordt heel snel kwaad. En wanneer ze kwaad wordt, is ze echt razend! Ze heeft nog nooit iemand geslagen of stenen naar iemand gegooid, maar ze zegt wel lelijke dingen. Op een dag wordt ze zo kwaad en zegt ze zoveel lelijke dingen dat iedereen op school er genoeg van heeft. Om haar het zwijgen op te leggen, zeggen ze dat Lisa een lelijk gezicht heeft. Lisa heeft het gevoel dat niemand haar begrijpt: haar klasgenoten niet, de leerkrachten niet en haar ouders al zeker niet. 

The girl with the ugly face is een voorstelling over eenzaamheid, frustratie en vriendschap en over hoe de dingen toch opnieuw in de goede richting kunnen gaan wanneer alles tegenzit. Maar het is ook een voorstelling over taal en hoe die taal je als persoon kan vormen. Hoe het is om ergens bij te horen (of niet), ongeacht waar je vandaan komt of welke taal je spreekt. 

Deze voorstelling kwam tot stand na een reeks workshops en gesprekken met kinderen die over kwaadheid, eenzaamheid en schuldgevoelens handelden. 

de makers
Het in 2001 opgerichte New International Encounter maakt internationaal bekroonde theatervoorstellingen in coproductie met gezelschappen en locaties van over heel Europa. Hun voorstellingen zijn meestal een mix van fysiek theater, meerdere talen, livemuziek en storytelling. Ze zijn actief in zo’n 34 landen in Europa én ver daarbuiten. In het kader van het Krokusfestival 2022 zijn ze ook bij ons te gast! 

theater / max. 90 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept Kjell Moberg / regie Kjell Moberg & Elisabet Topp / acteurs Helder Deploige & Ingeborg Larsen / scenografie en kostuums Katja Ebbel Frederiksen / compositie Helder Deploige / lichtontwerp Jan Hons & Simon Koci
nie-theatre.com