cultuurcentrum Hasselt

Kleine held

Ultima Thule
vr 12 nov 2021 - 13.30 u - 14.30 u
vr 12 nov 2021
13.30 u - 14.30 u
  • vr 12 nov 2021
    13.30 u - 14.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

In Kleine held gaat Ultima Thule op zoek naar wat er overblijft wanneer de grote heldendaden achter de rug zijn, de spots zijn uitgedoofd en het applaus is gestopt. Een man die daarnet nog een grote ster was, keert terug tot zichzelf, zijn herinneringen en zijn oude en nieuwe verlangens. Wat is hij nog in de coulissen van het leven? Misschien wel datgene wat hij altijd al was. En waar naartoe nu? Misschien naar huis?

Ultima Thule brengt met Kleine held een wervelende roadtrip doorheen het leven, de herinneringen en de dromen van een held. Met een pop, video en heel veel live muziek! 

de makers
Ultima Thule is een Gents figurentheatergezelschap. Ze zoeken steeds opnieuw de grenzen van het beeldend theater op en zoeken manieren om objecten tot leven te wekken in een boeiend verhaal. De soundtrack van Kleine held wordt live gespeeld door The Antler King, de Gentse indiepopband van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Dreigende muziek met een catchy, psychedelisch kantje die  perfect past bij de psychologische roadtrip die Kleine held is. 

figurentheater / max. 250 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

tekst & regie Sven Ronsijn / spel Gert Jochems, Els Trio & Esther Lybeert / live muziek & soundscape Esther Lybeert & Maarten Flamand (The Antler King) / poppen Filip Peeters / kostuums Chris Snik / scenografie & lichtontwerp Rupert Defossez / geluidsontwerp Jille Waegebaert
ultima-thule.be