cultuurcentrum Hasselt

residentie: 15-29 juni 2021

Talitha De Decker – Figure it out
di 15 jun 2021 - di 29 jun 2021
di 15 jun 2021
-
di 29 jun 2021
  • di 15 jun 2021
    -
    di 29 jun 2021
    HET LAB

projectomschrijving
Een dansvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Een voorstelling waarin van een mug een olifant gemaakt wordt, en omgekeerd. In Figure it out gaan Talitha De Decker en haar team aan de slag met het spanningsveld tussen verbeelding en herinneringen. Weet je nog, toen je als volwassene terugkeerde naar een plek waar je als kind op vakantie ging? Je kwam terecht in een absurde wereld. Je kinderlijke herinneringen bleken volledig vervormd. Maar ook kinderen kennen die frictie maar al te goed: een stoel die te hoog was om op te kruipen, blijkt een jaar later een absurd kleine stoel. Perspectief is relatief want als ik later groot ben, wordt alles rond mij klein. Toch? 

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van Lightform, een recente technologie waarmee de dansers groter of kleiner geprojecteerd kunnen worden. Zo wordt het 'perspectief'-verhaal ook visueel op scène gebracht. Het resultaat is een prikkelend spel met en tussen de dansers zoals ze zich op de scène bewegen en hun verkleinde of vergrote projecties naast hen. Het zijn niet steevast de levensgrote personages die de bewegingen en het verloop van de voorstelling sturen; net als het publiek worden zij meegevoerd van de éne perspectiefwisseling in de andere. Ook voorwerpen verschijnen in hun normale vorm en in verkleinde of vergrote versie… Frisse muziek, toffe bewegingspuzzelstukken en een uitgekiende scenografie zorgen voor een versmelting van fantasie en realiteit. Een spel van kleuren en vlakken speciaal voor kleine mensen met grote dromen.

Tijdens deze residentie zal er gewerkt worden aan het 'totaalplaatje' van de voorstelling. Aan het versmelten van beweging, muziek en projectie. Als maker is Talitha steeds op zoek naar een vorm van versmelting of spanning tussen deze verschillende elementen. Dit finetunen zal tijdens de residentie gebeuren in nauwe samenwerking met de scenograaf, dansers en componist.

Meer informatie over Talitha De Decker kan je hier lezen.

onderdeel van