cultuurcentrum Hasselt

Talitha De Decker

resident HET LAB

biografie
Talitha De Decker studeerde in 2014 af aan de Fontys Dansacademie, departement choreografie (Tilburg). In 2014 was ze assistent-choreograaf voor dUb (Karolien Verlinden, Tuning People). Haar afstudeervoorstelling SNAP (coaching: Jan Martens) werd geselecteerd voor Theater aan Zee (Jong Werk). Tussen 2015 en 2016 creëerde ze werk op vraag van uiteenlopende partners, nationaal en internationaal, waarna ze haar eerste avondvullende voorstelling creëerde, TINKLING I (d e t h e a t e r m a k e r, Makershuis Tilburg, De Brakke Grond en Plan Talent-ontwikkeling Brabant). Uit TINKLING I spreekt haar fascinatie voor eenvoud in beweging in combinatie met complexe structuren en vakmanschap in de vorm. Uit de fysieke uitputting en speelsheid ontstaat binnen een frame van LED-licht een logica met eigen wetmatigheden. In 2018 creëerde De Decker bij fABULEUS SNAP XL met 14 dansers, verder bouwend op haar afstudeervoorstelling SNAP. Met Lucas Devroe, Carli Gellings en Piet Van Dycke koos ze voor dansers die de afgelopen jaren een interessant parcours aflegden en met wie ze reeds samenwerkte. Met hen staat een hechte ploeg op scène.

Carli Gellings is een Nederlandse performer, danser, choreografe en dansdocent. Zij studeerde af in 2015 aan de Fontys Dans Academie in Tilburg. Als performer  was ze te zien in dUb van Karolien Verlinden. Als danser werkte zij in België en Nederland voor o.a. Max last, Cie WOEST en LAP vzw. 

Lucas Devroe danste in de voorstelling SNAP en besloot auditie te doen voor de Fontys Dans Academie in Tilburg, waar hij in juni 2019 is afgestudeerd. Daarnaast was hij te zien het Concertgebouw van Brugge met de voorstelling MONU en kan je hem zien in zijn eigen creaties met het collectief INKT.

Piet Van Dycke speelt momenteel bij Cie. Woest in de voorstellingen Leaving Normal en Balancing Bodies. Hij is assistent-choreograaf van SNAP XL van Talitha De Decker en speelt in Softies van Hanna Mampuys. Piet heeft ook de algemene en artistieke leiding van Collectief dOFt.

talithadedecker.be/