cultuurcentrum Hasselt

Klassiek revisited

Stijn Kolacny
vr 25 mrt 2022 - 15.00 u - 16.35 u
vr 25 mrt 2022
15.00 u - 16.35 u
  • vr 25 mrt 2022
    15.00 u - 16.35 u
    concert- & theaterzaal

Stijn Kolacny speelt al sinds zijn kinderjaren klassieke piano. Samen met zijn broer Steven maakte hij als vierhandig pianoduo verschillende internationaal bekroonde albums met muziek van o.a. Antonin Dvórak en Johannes Brahms. 

In Klassiek revisited gaat hij op zoek naar de relevantie van klassieke muziek anno 2021. Het wordt een sfeervolle namiddag van een verstilde schoonheid die het jachtige leven even op pauze zet. 

Op het programma? Herinterpretaties van bekende stukken zoals De vier jaargetijden van Vivaldi (gehercomponeerd door Max Richter), The Chopin project (een nocturne van Chopin met melancholische strijkerspartijen van Ólafur Arnalds) en de bekende Cellosuites van Bach (herwerkt door Peter Gregson). Maar ook de dromerige pianomuziek van Nils Frahm en het bloedstollend mooie Orphée van Jóhann Jóhannsson.

Alle genoemde componisten speelden de voorbije jaren ook (herhaaldelijk) zelf in CCHA. We hebben immers een traditie in (post)klassiek en lagen mee aan de basis van de opgang van het genre in Vlaanderen. Maak nu in kader van Piano day(s) met Stijn Kolacny een instap in het genre.

onderdeel van

***** Prachtig omwille van zijn sereniteit, bloedmooi in zijn eenvoudige eerlijkheid en smachtend in zijn melancholische ondertoon.

concertnews.be, 22 januari 2021

credits

piano Stijn Kolacny / viool Andreas Moulin & Anouck Vaassen / altviool Marjan Bosmans & Tine Anthonis / gitaar & extra klanken Jasper Morel / elektronica Jonas Detavernier / video Karl Verlinden / illustraties Cindy Van Briel / arrangementen & transcipties Anne Van Steenwinkel / tekst Stijn Kolacny / redactie Eva Berghmans / regie Lokke Dieltiens / geluidsontwerp Lars Morren / lichtontwerp Kristof Van Mensel / © Cindy Van Briel
stijnkolacny.com