cultuurcentrum Hasselt

residentie: 04-09 mrt 2021

My Lindblad Szlavik, Yentl de Werdt & Charlotte Alles - Pas op! Pas på! (6+)
do 4 mrt 2021 - di 9 mrt 2021
do 4 mrt 2021
-
di 9 mrt 2021
  • do 4 mrt 2021
    -
    di 9 mrt 2021
    HET LAB

projectomschrijving
Pas op! Pas på! is een samenwerking tussen de Deense choreografe My Lindblad Szlavik, de Belgische choreografe Yentl de Werdt en poppenspeler Charlotte Alles. Zij vonden elkaar in 2018 tijdens de PUSH-meetings. PUSH was de voorloper van PUSH+, beide door Creative Europe gesteunde projecten waar Krokusfestival aan participeert. Voor hun voorstelling worden zij door muzikant Tim Daemen bijgestaan.

Meteen de start van een lang proces, soms on-line, soms live in HET LAB. Na een eerste toonmoment voor professionelen en publiek tijdens HET LAB@KROKUS, gaan ze nu de laatste rechte lijn in van deze creatie. Of toch niet, want COVID-19 heeft gezorgd voor een kleine omweg. Eerst maken ze een coronaproof-versie die te zien zal zijn op het Krokusfestival aka Zonnebloemfestival (tussen 26 en 29 augustus 2021). Daarna zal een zaalversie uitgewerkt worden.

Deze makers gingen over de landsgrenzen heen op zoek naar een manier om dans, poppenspel en beeldend theater samen te brengen. De vragen ‘Wie ben ik?’, ‘Waarvoor moet ik beschermd worden?’, ‘Durf ik dit?’ vormen de rode draad in hun zoektocht.

Pas op! Pas på! is een interactieve voorstelling die je letterlijk op sleeptouw neemt op een parcours. Vreemde ontmoetingen met jezelf, maar ook met zwevende hoofden, bulten met benen en nog meer raars.

Tijdens de LAB-residentie zullen Yentl, My en Charlotte hun langdurige samenwerking rond de onderwerpen “(over)bescherming en identiteit” voortzetten.

Wegens COVID-19 is het onmogelijk voor My om naar België te reizen. Daarom zullen ze digitaal aan de slag gaan. Ook op deze manier kunnen ze enkele scènes, verhaallijn, ideeën… delen en hun artistiek onderzoek verder zetten.

Meer informatie over Yentl de Werdt, My Lindblad en Charlotte Alles kan je hier lezen.

credits