Europese projecten


IMPACT is een samenwerking tussen diverse grensoverschrijdende partners uit de Euregio Maas/Rijn: Théâtre de Liège, Universiteit Liège-interface ULg, PXL-MAD School of Arts, UHasselt-EDM/IMINDS, Jazz Maastricht, Chudoscnik Eupen, Universiteit Maastricht-UNU MERIT, Regina e.V RWTH Aachen, Kulturbetrieb Stadt Aachen en CCHA.

IMPACT zet een actieve dialoog op tussen nieuwe technologieën en kunsten met als kernwoorden creatie, innovatie en opleiding. Dat doet het door artistieke research labo’s te subsidiëren, door creaties te steunen en door het jaarlijkse forum IMPACT in november.
impact-regio.eu

PUSH+

PUSH+ is een samenwerkingsproject tussen Imaginate Schotland,The Ark Ierland, Aaben Dans Denemarken, Scenekunstbruket Noorwegen en CCHA/Krokusfestival. PUSH+ verdiept de drie ‘risicovolle’ thema´s in het werk voor jong publiek van het PUSH-project dat zomer 2018 afloopt: gender wordt different bodies, migratie wordt home en (over)protection wordt right to fail. 

Dat doen we door makers te laten reizen naar en te netwerken op festivals, door professionele meetings, een documentaire film, een inhoudelijke website en, vooral, door 3 artistieke laboratoria van 8 dagen en 3 residenties om projecten verder uit te werken. Ook engageren de partners zich tot coproductie en presentatie op hun respectievelijke festivals.
pushproject.eu

TEEN
TEEN is een samenwerkingsproject tussen Segni d’Infanzia Italië, Teatercentrum Denemarken, Scenekunstbruket Noorwegen, Fundación Bancaria Spanje, Dialogue Communicative Performance Groot-Brittannië en CCHA.

TEEN beoogt door Europese netwerking en expertise-uitwisseling jongeren uit de diverse regio’s te ontwikkelen tot culturele ambassadeurs door hen co-curator (programmeur) te maken van een ‘eigen’ podiumprogrammering. Dat doen we door theoretische expertise te koppelen aan fieldwork in de organisaties en festivals, in samenwerking met lokale scholen, jeugdverenigingen en jongeren en door internationale uitwisselingsmomenten.


   

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring