cultuurcentrum Hasselt

A pair of socks

Par Hasard
di 5 okt 2021 - 13.30 u - 14.30 u
di 5 okt 2021
13.30 u - 14.30 u
  • di 5 okt 2021
    13.30 u - 14.30 u
    concert- & theaterzaal

We hebben het afgelopen jaar vaak een beroep gedaan op empathie. Maar hoeveel kunnen we eigenlijk opbrengen? Wanneer houdt het op? Wat is empathie nu eigenlijk? Hoe is het om zonder empathisch vermogen te leven? Of juist een teveel eraan te voelen? Waar begint de empathie voor een ander en waar stopt die?  

In deze voorstelling onderzoeken Laura Vroom en Mira Bryssinck de rekbaarheid van empathie. Vertrekkend vanuit persoonlijke anekdotes, gingen theatermakers Laura Vroom en Mira Bryssinck in gesprek met mensen die beroepsmatig geconfronteerd worden met de gevoelens van anderen, maar ook met jongeren: wat betekent empathie voor hen? De uitkomst van deze gesprekken resulteert in een ontroerende en grappige collagevoorstelling van personages, verhalen en bewegingen.

de makers
Mira Bryssinck is theatermaker en actrice. Ze studeerde in 2016 af aan het KASKdrama in Gent. In het najaar van 2017 was Mira te zien in de tv-reeks Tytgat Chocolat. Laura Vroom is tevens theatermaker en actrice. In 2012 behaalde ze haar Master Drama aan het KASK in Gent. Beiden creëerden al een solovoorstelling. Voor dit project zullen ze bij ons te gast zijn in werkplek HET LAB in november 2020.

theater / max. 120 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

concept, tekst & spel Mira Bryssinck & Laura Vroom / productie vzw Par Hasard & Fred Libert / audiomontage Marieke De Maré / kostuumadvies Sietske Van Aerde / coaching Arend Pinoy & Tine Van Aerschot / dramaturgie Mieke Versyp / techniek Lennert Boots / co-productie De Grote Post & HET LAB / met de steun van KOPERGIETERY, Sabam for culture & de stad Gent / © Axel Himburg & Johan Pijpops
parhasardcollectief.be