cultuurcentrum Hasselt

Jessica Wilson & Iene Mesotten

I see you like this
zo 13 sep 2020 - wo 28 okt 2020
zo 13 sep 2020
-
wo 28 okt 2020
  • zo 13 sep 2020
    -
    wo 28 okt 2020
    fotogalerie

De Australische kunstenares Jessica Wilson en de Limburgse fotografe Iene Mesotten werkten samen aan een origineel project waarin kinderen de ‘karaktertrekken’ van hun ouders fysiek in beeld brengen. 

We leven in tijdens van i-Phone foto’s en selfies. Hoe vaak nemen ouders geen foto’s van hun kinderen, gevraagd of niet gewild of niet? Ze worden gevraagd om ‘naturel’ te poseren, te lachen, naar broer of zus te kijken, dichterbij te staan, iets leuker te poseren...

I see you like this draait de rollen om en geeft kinderen de kans om hun ouders te zien door de lens van hun eigen ver-beeld-ing.

Kunstenares Jessica Wilson bedacht een uitdagend maar eerlijk concept waarin ze ouder en kind de ruimte geeft om te experimenteren met die bijzondere band die aan de basis ligt van ons aller identiteit. Fotografe  Iene Mesotten verbeeldde de verbeelding van de kinderen in een reeks spitante portretten. 

In dit project wordt aan kinderen de kans gegeven om hun ouder(s) te observeren en te portretteren zoals zij ze ‘ervaren’ en wordt aan ouder(s) de ervaring gegeven om te zien hoe ze gezien worden door hun kind(eren). 

Na een gesprek met het kind-artiest over welk soort persoon hun ouder is, kiezen ze een reeks objecten die dat uit kunnen beelden. Daarna gaan ze met de kunstenares aan de slag om een zo creatief mogelijk portret te maken van de ouder(s). 

En de kijker? Aan u om uit te maken welk kind achter de foto’s steekt, hoe dat kind zijn/haar ouder ziet en deze zoektocht te confronteren met een eigen interpretatie van de beelden.

CCHA is bijzonder blij dat we deze expo’s alsnog kunnen openen. Na maanden van eenzame leegte in de exporuimtes vragen de foto’s om gezien te worden! Maar in covid-19-tijden loopt dat net iets anders als normaal.

Op zondag 13 september voorzien we twee openingsperiodes: om 14 en 16 u, mét verplichte reservatie. De tentoonstellingen zijn verder te bezoeken van dinsdag tot zaterdag tussen 13 en 17 u en op zondag van 10 tot 14 u (voor bubbelgroepen: op afspraak). Gelieve je aan te melden aan de kaartverkoop in CCHA voor toegang tot de exporuimtes.

credits

© Jessica Wilson & Iene Mesotten
jessicawilson.com.au