ma 18 nov 2019 - wo 27 nov 2019

Rebecca Lenaerts - Birdwoman

residentie: 22-28 nov 2019
ma 18 nov 2019
  • ma 18 nov 2019 - wo 27 nov 2019
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
In haar audio producties tracht Rebecca Lenaerts de luisteraar onder te dompelen in een auditieve wereld waarin fictie en realiteit hand in hand gaan. In een fragmentarische stijl wisselen interviews zich af met geluidsopnames, soundscapes en eigen tekstmateriaal. De werkelijkheid wordt veelal verdraaid en overgoten met een soms theatrale, soms poëtische of melancholische saus. Daarnaast werkt ze ook participatieve projecten uit waarin storytelling, tekst- en geluidsopnames, spreken en spelen een centrale plaats innemen. In haar rugzak zit een veelheid aan technieken en methodieken uit interdisciplinaire improvisatie, clowning en Butoh. Zo werkte ze aan projecten voor o.a. MUS-E Belgium, Yehudi Menuhin Foundation, Platform K, Victoria Deluxe, Open Atelier Seppe Baeyens/Ultima Vez, KunstZ. Ook het samenwerken met klankkunstenaars, muzikanten, dansers, video kunstenaars en fotografen op de grens tussen theater en andere disciplines trekt haar aandacht in projecten voor o.a. Fotomuseum Antwerpen, Le Musée de la Photographie à Charleroi, FLACC Genk, Netwerk Art Aalst, Vlaams- Nederlands Huis DeBuren, Museum M, Huis Van Alijn, Triënnale Brugge.

conceptomschrijving
De performance Birdwoman groeit uit Rebecca's deelname aan het HOME lab, één van de artistieke labo's in ons door Creative Europe Gesteunde project PUSH+. In dat project onderzocht Rebecca, samen met 14 andere internationale kunstenaars, wat '(t)huis' allemaal kan betekenen en hoe dat te vertalen naar de kunsten voor jong publiek. In een geconcentreerde en doorgedreven performance-stijl koos ze toen voor de plaats van de 'outsider'.

Met een verendeken als vertrekpunt onderzoekt Rebecca Lenaerts tijdens een tiendaagse residentie in HET LAB de mogelijkheden van een performance/installatie. Birdwoman is een organisme in voortdurende verandering dat het spanningsveld opzoekt tussen verschijnen en verdwijnen, tussen de nood aan bescherming en de drang naar vrijheid. Na deze residentieweek in Noorwegen in het kader van onze PUSH+ partner Scenekunstbruket en een try-out op het Showbox Festival is Oslo begin december, volgt in februari 2020 een nieuwe residentie in HET LAB ter voorbereiding van de performance op het Krokusfestival 2020.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring