cultuurcentrum Hasselt

Rondetafelgesprek met de IJslandse chef

Dagný Rós Ásmundsdóttir
zo 27 okt 2019 - 14.00 u
zo 27 okt 2019
14.00 u
  • zo 27 okt 2019
    14.00 u
    festivalcentrum

Het ruwe en spectaculaire IJsland maakte de laatste jaren furore als populaire reisbestemming. Dagný Rós Ásmundsdóttir verhuisde 12 jaar geleden naar Antwerpen. Vuur, passie en een tikje branie: dat alles typeert haar.

In haar (h)eerlijke kookboeken Easy nordic en Easy Iceland brengt ze een ode aan de IJslandse kunst van het leven: lekker eten, quality time met familie en vrienden, klein geluk.

CCHA houdt de vinger aan de pols, want ze komt net eind oktober uit met een derde boek: Roots. In een rondetafelgesprek in het festivalcentrum gaat ze in gesprek over het leven in Scandinavië in het algemeen en in IJsland in het bijzonder.

Ze zat nog met Björk in de klas. Wat zit er daar in het (gletsjer)water dat er zoveel authentieke en eigenzinnige mensen opgroeien? Van Björk en Sigur Rós tot Víkingur Ólafsson en Jóhann Jóhannsson. Zal ze het geheim ontsluieren?

Dagný Rós ziet er altijd fris en opgewekt uit, goedlachs en vriendelijk. Maar wat voelt ze onderhuids? Hoe is het om als IJslandse in België te leven? Mist ze haar ‘Roots’?

Vervoeg ons aan tafel en neem een paar nordic hapjes en receptjes mee naar huis. En in primeur brengt ze ook al dat nieuwe boek mee!

Bekijk hier alvast de aflevering Dagelijkse kunst met Dagný Rós op Klara!

credits

© Thomas Sweertvaegher