di 10 mrt 2020 - 13.30 u

BRANDUNG

Stomkop
di 10 mrt 2020
13.30 u
  • di 10 mrt 2020
    13.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Zou je wel eens willen weten wat er omgaat in het hoofd van iemand anders? alle gedachten, verlangens, herinneringen, vraagstukken, filosofische niemendalletjes en dingen waarvan je niet weet waarom je ze weet. Er spookt zoveel in ons hoofd en er komt maar zo weinig naar buiten.

Soms komt er zelfs niets meer naar buiten zoals bij Victor. Na een diepe coma komt hij terug tot leven. Hij is zich bewust van alles rondom hem maar hij kan het niet laten weten. Zijn springlevende geest zit gevangen in een levenloos lichaam. Het stemmetje in het hoofd van Victor is de enige gids op weg naar verbinding met de buitenwereld.

Stomkop is de nieuwe theaterproductie van Brandung geïnspireerd op het leven van Martin Pistorius. Als twaalfjarige kreeg Martin te maken met het locked-in syndroom. De voorstelling zoemt in op het belang van communicatie om te uiten wie je bent en wat je wil. Over hoe je buitenkant soms niets zegt over jouw binnenkant.

de makers
BRANDUNG is de artistieke broedplaats van Jelle Marteel en Philippe Annaert. Beiden studeerden af aan KASK Gent in 2007. Na Midzomernachtsdroom schrijft en speelt Jelle Marteel een nieuwe solovoorstelling voor jongeren. Een verhaal vol levenskracht, geworteld in de realiteit, dat het hart en het hoofd zal ontroeren.

theater / max. 180 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

spel & tekst Jelle Marteel & Philippe Annaert / spelcoaching Lukas Smolders / productie Celine Vanhoutte / vormgeving & kostuums Jana Roos / techniek Ole Ceenaeme /geluidsontwerp Philip Van de Gehuchte / met de steun van Stad Oostende, Vlaamse Gemeenschap & De Theatergarage / met dank aan Jan Sobrie, Saskia Verstiggel, Dirk Marteel / © Jelle Marteel & Wim
brandung.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring