cultuurcentrum Hasselt

Papier

Dadodans/Gaia Gonnelli
do 30 jan 2020
do 30 jan 2020

Een wolk, een berg, een vlieger, een wipkip en een hoed…. van papier? Drie dansers gaan op reis door een landschap van papier. Ze dansen, kruipen, sluipen en spelen. Het papier wappert als ze rennen, scheurt als ze er doorheen lopen, krimpt als ze erin knijpen. Werelden ontstaan en worden verfrommeld, telkens opnieuw.

In deze werelden van papier blijkt wat sterk is, kwetsbaar te zijn, en wat kwetsbaar is, eigenlijk heel sterk. Hier delen de dansers en de kinderen hun dromen, angsten, vreugde en kwetsbaarheid.

de makers
Weer gebruikt de Nederlandse choreografe Gaia Gonnelli schijnbaar eenvoudig materiaal om de verbeelding van jonge kinderen te prikkelen. Want dat deed ze al zo vaak: met abstractere dans en herkenbare materialen inspelen op de fantasie van de kinderen! Denken we maar aan eerdere voorstellingen als Kleur, Kokers en MappamondoPapier is de winnende productie ‘Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017’ en werd met veel succes als familievoorstelling al in CCHA gespeeld.

dans / 1ste (10u30), 2de & 3de (13u30) kleuter / max. 120 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept & choreografie Gaia Gonnelli / muziek Wiebe Gotink / decor & kostuums Ingrid Govers / coproductie Nederlandse Dansdagen & Dansmakers Amsterdam / © Moon Saris
dadodans.nl