Steiger

#locations
do 26 mrt 2020
20.00 u
  • do 26 mrt 2020
    20.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Jazz? Zeker! Al laat Steiger zich niet intimideren door genregrenzen. Sinds hun eerste ontmoeting is het Gentse trio op zoek naar een eigen invulling van het klassieke format van het pianotrio en mengen ze jazz met rock, elektronica, minimalisme en klassieke muziek.


Steiger debuteerde in 2017 met And above all, gevolgd door Give space in 2018. Met dat album vervoegden ze meteen de kop van het peloton van de jonge Belgische jazzvernieuwers.


Voor Give space namen Gilles Vandecaveye, Kobe Boon en Simon Rama op zeven verschillende locaties zeven verschillende songs op. Het resultaat is een dialoog van akoestiek en atmosfeer met stugge grooves en minimalistische inkleding. Met #locations maken ze het opnametraject ook tastbaar voor het publiek met beelden van elke specifieke locatie. Muziek, beeld en atmosfeer smelten zo samen tot een multidisciplinaire totaalervaring.


Na Gent Jazz, Jazz Middelheim en het prestigieuze 12 Points Festival in Dublin nu ook tijdens Piano day(s) in CCHA.


Na LABtrio, De Beren Gieren en SCHNTZL opnieuw ‘new wave of Belgian jazz’ tijdens Piano day(s)! Later wordt nog een tweede naam toegevoegd aan de affiche.


“**** Sérieux sluit kinderlijke speelsheid niet uit, en omgekeerd.” Focus Knack, 13 september 2018
4,5/5 Onvoorspelbaarheid vermengd met grote muzikale intelligentie. Een wereldplaat van een trio van wereldklasse.” writteninmusic.com, 27 september 2018

"***** Eén van de meest opmerkelijke jazztrio’s die België rijk is."
dansendeberen.be, 15 oktober 2018

credits

piano & keyboards Gilles Vandecaveye / bas Kobe Boon / drums Simon Raman / © Leon De Backer & Gerd De Kinderen
steigerband.com

  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring