zo 3 mei 2020 - 20.00 u

Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Giancarlo Andretta & Barry Douglas, piano

Italiaanse soirée
zo 3 mei 2020
20.00 u
  • zo 3 mei 2020
    20.00 u
    concertzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Duitsland en Oostenrijk domineerden lang de romantische symfonische muziek. Daardoor vergeten we soms dat Italië eeuwenlang ‘the place to be’ was voor muzikanten en grootheden voortbracht als Monteverdi, Vivaldi en Bellini. Italianen zijn nooit gestopt met muziek te ademen en Giancarlo Andretta is de geknipte gastdirigent om daar overtuigend bewijsmateriaal voor op tafel te leggen.

Weet je hoe de Trevifontein ’s middags klinkt? Ottorino Respighi laat het horen in zijn Fontane di Roma voordat hij met Feste romane een bezoek brengt aan de circusspelen en andere ‘feestelijkheden’ van het oude Rome.

Die andere Italiaanse trots, Nino Rota, vooral bekend van zijn filmmuziek voor The Godfather en de films van Fellini, is een relatieve nieuwkomer op klassieke concertaffiches. Toch stond zijn muziek vorig seizoen al op het programma met Anneleen Lenaerts en Brussels Philharmonic. Laat je vandaag verrassen door zijn meesterlijke Concerto soirée en Concerto voor strijkers.

Barry Douglas debuteerde met Moessorgski’s Schilderijententoonstelling in pianoversie. Hij won in 1986 de gouden medaille op het internationale Tsjaikovski-concours, en dat als eerste niet-Russische pianist sinds 1968. Hij is artistiek directeur van het Piano Festival Manchester. Deze Ierse pianist concerteerde over de hele wereld met de meest gereputeerde orkesten.

Ottorino Respighi Fontane di Roma, Feste romane
Nino Rota Concerto soirée, Concerto per archi

credits

dirigent Giancarlo Andretta / piano Barry Douglas / inleiding Stijn Paredis / © Mark Harrison
antwerpsymphonyorchestra.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring