za 14 mrt 2020 - 20.00 u

Le Concert Olympique o.l.v. Jan Caeyers & Octopus Symfonisch Koor

De negende
za 14 mrt 2020
20.00 u
  • za 14 mrt 2020
    20.00 u
    concertzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

“I shall seize fate by the throat.”
Ludwig van Beethoven

De Symfonie nr. 9 is Beethovens Mona Lisa. In 1972 werd het thema uit het laatste deel (Ode an die Freude) als basis gebruikt voor de Europese hymne en in 2002 werd het handschrift van de partituur door de Unesco uitgeroepen tot ‘werelderfgoed van de mensheid’.

Meer dan tien jaar na het beëindigen van zijn achtste symfonie, vond Beethoven eindelijk een oplossing voor een probleem waarmee hij lang worstelde: hij gebruikte een tekst, solozangers en een koor om aan het slotdeel een gewicht te geven dat in proportie staat met alles wat voorafging. Doordat de tekst een beladen politieke inhoud heeft, krijgt dit deel - en bij uitbreiding heel de symfonie - de allure van ‘een boodschap aan de mensheid’. De Negende symfonie werd voor het eerst uitgevoerd op 7 mei 1824 in Wenen.

Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 8 in fa groot, op. 93 & Symfonie nr. 9 in re klein, op. 125

EXTRA i.s.m. Vormingplus
Waldo Geuns neemt uitgebreid de tijd om de Negende symfonie van Beethoven te doorgronden.
inleiding - wo 11 mrt 20 - 20 u & concert za 14 mrt 20 - 20 u
inschrijven via vormingpluslimburg.be
(max. 25 deelnemers)

programmaboekje

credits

dirigent & inleiding Jan Caeyers / sopraan Ambur Braid / mezzo Rosanne van Sandwijk / tenor Simon Bode / bas Andre Morsch / © Marco Borggreve & Jennifer Toole
leconcertolympique.eu, amburbraid.com, rosannevansandwijk.nl, simon-bode.com, andremorsch.com, octopusensembles.be & bartvanreyn.com

  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring