zo 15 mrt 2020 - 14.30 u

ZondagGasten #9 - Carla Kogelman, Jo Broekx, Josephine Jammaers & Mon-o-Phone

Buitenspelen!
zo 15 mrt 2020
14.30 u
  • zo 15 mrt 2020
    14.30 u
    parketzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Deze editie van ZondagGasten kadert in het project PLAYGROUND. Wat voor spelomgeving willen we voor onze kinderen? Kan dit ook een plaats zijn voor fantasie en avontuur? Welke vrijheid willen en kunnen we onze kinderen daarin geven? Hoeveel verantwoord risico zijn wij bereid te geven en te aanvaarden?

De Nederlandse bekroonde fotografe Carla Kogelman houdt ervan zich langere tijd in een thema of een onderwerp in te leven. Op die manier ‘doorgrondt’ de fotografe de geportretteerde mensen, hoewel haar fotografie schijnbaar objectief is. In 2019 resideerde ze enkele maanden in Hasselt voor haar gloednieuwe tentoonstelling PLAYGROUND: ze maakte Hasselt een tijdlang ‘onveilig’ om openbare speelpleinen te bestuderen en in beeld te brengen. Het werk vormt een dubbele expo, zowel in onze tentoonstellingsruimte als op enkele speelpleinen zelf. 

Ook de studenten architectuur van de UHasselt gingen o.l.v. Jo Broekx, docent Architectuur & Kunst, creatief en uitdagend aan de slag met het ontwerpen van ‘andere’ speelpleinen. Jo Broekx geeft een heldere toelichting van het project in de ontwerpstudio van de UHasselt. En hij schetst bovendien een historische evolutie, met het schilderij Kinderspelen van Pieter Bruegel als startpunt, het werk van architect Aldo van Eyck en het denkkader dat de studenten meekregen. 

Josephine Jammaers is één van de drie oprichters van REWILD: een Hasseltse organisatie die buitenlucht en buitenspelen promoten onder het motto: “Maak dat ge buiten zijt.”  Josephine is psychologe en meet/weet het effect van buitenspelen op het gedrag van jongeren/ouderen. Josephine is zelf ook een avontuurlijke dame: vorig jaar vertrok ze met Cor naar Noorwegen en Zweden, waar ze zes weken lang in de wilde natuur leefden, afgezonderd van de 'buitenwereld'. 

Mon-o-Phone
Ciska Vanhoyland kennen we in CCHA (vooral) van tout petit, haar dansgezelschap met Lies Cuyvers. Samen maakten ze vier straffe voorstellingen voor jong publiek: Kom mee, Leon!, Schots en scheef, licht! en luid. CCHA ondersteunt het gezelschap al sinds de start en nodigde hen uit als eerste resident in de onze artistieke werkplek HET LAB.

Na meer dan 400 voorstellingen in binnen- en buitenland is het nu weer tijd voor Ciska om te focussen op haar band Mon-o-Phone. Samen met partner in crime Koen Brouwers en producer Micha Volders trokken ze zich terug in de Ardennen om hun sound volledige onder ‘de loop’ te nemen. De gitaren bleven in de koffer en de plaat werd opgenomen met een arsenaal aan vintage piano’s en een keten effectpedalen.

Het nieuwe album Different shapes creëert zo een intieme, eigen wereld én kreeg al verschillende lovende recensies. Meteen na de albumpresentatie in Muziekodroom brengt Mon-o-Phone tijdens deze ZondagGasten enkele uitgepuurde versies, mét als ritmesectie trechters uit het decor van luid!

credits

presentatie Guido Wevers / Mon-o-Phone: zang & theremin Ciska Vanhoyland / contrabas Bart Vandebroek / toetsen, synths & drumcomputer Koen Brouwers / © Carla Kogelman & Bart Deglin
carlakogelman.nl, uhasselt.be/architectuurrewild.bemon-o-phone.beCookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring