do 16 jan 2020 - 20.00 u

Uitgelezen Hasselt

Over moeders
do 16 jan 2020
20.00 u
  • do 16 jan 2020
    20.00 u
    Smaaksalon
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het levende boekenprogramma voor mensen die graag lezen door mensen die graag lezen: Uitgelezen! Het geheim van Uitgelezen is dat het boekenprogramma draait rond lezers en niet rond schrijvers. 

Aan de zijde van de vaste panelleden, Jos Geysels en Anna Luyten, en moderator Fien Sabbe nemen ditmaal twee bijzondere moeders plaats. Een bijzondere "lokale" gast: Lut Ulburghs, adoptiemoeder en wonende in Hasselt en de voortreffelijke jeugdauteur/illustratrice Gerda Dendooven, ook een moeder. In haar boekje Moeder zoekt ze uit wat er na de komma staat. Hoe je moeders aanspreekt, aanroept, aanport of afkat. Of er procedures bestaan voor het moederschap. En waar moeder zijn begint en eindigt.

Benieuwd wat Jos Geysels van dit uitmuntend gezelschap zal vinden. En van 'de boeken op tafel' natuurlijk… Samen met Vooruit selecteerden we er drie die dat bijzonder interessante en boeiende thema vanuit verschillende ooghoeken bekijken/lezen: Op aarde schitteren we even van Ocean Vuong, Moeder af van Fen Verstappen en Moedervlekken van Arnon Grunberg.

Ook de niet te versmaden extra ingrediënten van Uitgelezen worden er uiteraard weer aan toegevoegd: de gesmaakte boekentombola, een toplijstje van tips voor nieuwe boeken, aanbevolen door de panelleden én een bijzondere muzikale gast. Ditmaal is dat Chantal Acda. Zij staat voor persoonlijke songs vol fijne laagjes en kwetsbaarheid. Ze draait al even mee in groepen als Isbells vooraleer haar solocarrière in 2013 start met Let your hands be my guide, één van de meest hartverwarmende platen van dat jaar. Ook opvolgers The sparkle in our flaws en Bounce back en het nieuwe Puwawei raken een gevoelige snaar. 

onderdeel van
ABO6
ABO10

credits

productie Vooruit Gent / in samenwerking met de Dienst Cultuur, Smaaksalon, De Morgen & De Tijd Hervonden / © Koen Bauters

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring