za 16 nov 2019 - 14.00 u

Tussen 2 lijnen #3 - Annelies Beck

Toekomstkoorts
za 16 nov 2019
14.00 u
  • za 16 nov 2019
    14.00 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Feit of fictie?
Toekomstkoorts gaat over de droom van enkele Belgen, zo’n 100 jaar geleden, die in navolging van de kolonisatie in Congo iets dergelijks wilden proberen in een uithoek van Brazilië. Daar nam een Belgische man een vleesfabriek over en wilde van daaruit meer gebied inpalmen. “Die historische context is echt,” verduidelijkt Annelies Beck. De personages, op de fabrieksbaas na, zijn wel verzonnen. Het is die koorts van een eeuw geleden én die van vandaag die de sfeer van het boek bepalen.

Annelies Beck
Zeven jaar na haar debuutroman Over het kanaal heeft Annelies Beck opnieuw een roman klaar, die zich afspeelt in haar “tweede vaderland” Brazilië. Als 17-jarige woonde ze als uitwisselingsstudent een jaar in de deelstaat Minas Gerais en daarna volgde ze ook ‘Brazilian studies’ aan de universiteit van Londen. Ze is het land altijd blijven volgen, ook professioneel, als reporter voor het VRT NWS bij de verkiezing van Jair Bolsonaro tot president.

onderdeel van
Tussen 2 lijnen

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Read My Lips


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring