wo 27 mrt 2019 12.30 u en 20.00 u

Matteo Myderwyk

wo 27 mrt 2019
12.30 u en 20.00 u

Met het succes van Joep Beving zit de piano ook in Nederland in de lift. Next up: Annelie, maar vooral ook deze Matteo Myderwyk. Op zijn veertiende kocht Myderwyk een keyboard bij de supermarkt. Hij speelde daar vervolgens uren, dagen, weken, maanden op en twee jaar later zat het wonderkind al op het conservatorium. Sinds verschenen ook debuut To move (2017) en Verses (2018) bij Excelsior (Spinvis, Triggerfinger…). Begin januari volgde Ataraxia.
 

Myderwyk speelt pianostukken met de lengte, melodie en harmonie uit de popmuziek, het improvisatorische uit de jazz en het repetitieve van de dance, en dat alles vredig uitgevoerd met de techniek van een klassiek geschoolde pianist. Philip Glass, Steve Reich, Keith Jarrett en Nils Frahm zijn nooit ver.

Het VAC - Hendrik van Veldeke is een kantoorgebouw aan de Koningin Astridlaan 50, vlakbij het station van Hasselt. Het gebouw is het Vlaams Administratief Centrum (VAC) van de Vlaamse overheid in de provincie Limburg en heeft 450 werkplekken. Het gebouw is vernoemd naar de schrijver Hendrik van Veldeke die bij Hasselt geboren werd, conform de traditie om administratieve zetels te vernoemen naar verdienstelijke artistieke Vlamingen uit die provincie. Het concert zal plaatshebben in de met glas overdekte passage.

credits

piano Matteo Myderwyk / © Renate Beense & Anouk van Kalmthout
matteomyderwyk.com
 


 

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring