ma 20 mei 2019 - vr 31 mei 2019

Het Kwartier/Freek Mariën & Carl von Winckelmann - Mixtape

residentie: 20-31 mei 2019
ma 20 mei 2019
-
vr 31 mei 2019
  • ma 20 mei 2019
    -
    vr 31 mei 2019
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
Freek en Carl zijn theatermakers, regisseurs en schrijvers. Ze maken elk al een aantal jaren voorstellingen voor jong en minder jong publiek, waarin tekst telkens een centrale plaats inneemt en - al naargelang de inhoud- vele vormen kan aannemen. In 2017-2018 maakten ze Het puin van Eden, een voorstelling die ze geheel samen schreven en regisseerden. Er is een sterk verlangen om deze werkrelatie de komende seizoenen verder te zetten, binnen verschillende constellaties.


projectomschrijving
Binnen het LAB gaan Carl en Freek een schrijfonderzoek voeren. Ze willen zich verdiepen in de kunst van de korte, op zich staande scène. Het theatrale equivalent van een song. Via deze vorm gaan ze verschillende inhouden en stijlen verkennen, voor diverse publieken. Het materiaal wordt onmiddellijk gelezen en besproken met een groepje verwante acteurs. Kunnen scènes los van elkaar bestaan? Kan je een voorstelling opbouwen als een concert? En wat doet dat met een publiek? Dit is de start van een hopelijk langlopend onderzoek, met meerdere 'albums', waarvan ook de vorm en duur van de mogelijke 'concerten' een deel van het onderzoek is.

credits

© Johan Jacobs & Vicky Bogaert

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring