cultuurcentrum Hasselt

Emiel Hoorne

Review 2 - Printed/Edited 18x foedraal 1993-2013
zo 3 mrt 2013 - zo 7 apr 2013
zo 3 mrt 2013
-
zo 7 apr 2013
  • zo 3 mrt 2013
    -
    zo 7 apr 2013
    CCHA

Emiel Hoorne (°1951) leeft en werkt te Waarmaarde-Avelgem. Als grafisch kunstenaar heeft hij met zijn artistiek talent een internationale reputatie opgebouwd. Binnen de Vlaamse kunstevolutie is hij een sleutelfiguur voor de grafische kunsten op verschillende vlakken. Vooreerst als beheerser van de grafische kunsten, waarbij hij de liefde voor de grafiek en de drukkunst terug op het voetstuk plaatst. Daarnaast als eredocent grafische kunst aan de KASK Hogeschool te Gent waar hij heel wat jong talent op de juiste weg heeft gezet. Tenslotte ook als organisator van tentoonstellingen en als uitgever van prachtige kunstedities.

In cultuurcentrum Hasselt brengt Emiel Hoorne zijn project Review 2 - Printed/ Edited - 18x foedraal 1993–2013 dat het tweede luik vormt van een reeks overzichtstentoonstellingen.

Het eerste luik werd gevormd door een overzicht van zijn eigen linosneden uit de periode 1967-2000, gepresenteerd in het Elzenveld te Antwerpen en aan de Marmara Universiteit, Faculteit der Kunsten in Istanbul. Het tweede luik presenteert nu grafiekmappen van achttien representatieve beeldende en grafische kunstenaars. Elke map is uitgevoerd in een prachtig foedraal en bevat vijf grafische kunstwerken met een titelblad en een colofon. De map van Jan Fabre bevat als enige zeventien bladen en is vergezeld van een muzikale compositie door componist Luc Brewaeys.

Kunstenaar en uitgever Emiel Hoorne stelt zich op als dienaar van zijn grote liefde - de grafische kunst - en presenteert met deze vooraanstaande selectie een schitterende waaier van artistieke visies en beheersing binnen de diverse grafische technieken.

met kunstmappen van Pat Andrea, Benoît van Innis, Fred Bervoets, Jean Bilquin, Francky Cane, Jacques Charlier, Luc Claus, Ronny Delrue, Nick Ervinck, Marnix Everaert, Jan Fabre, Luc Hoenraet, Emiel Hoorne, Roger Raveel, Pjeroo Roobjee, Johan Tahon, Yvan Theys & Dan Van Severen

onderdeel van

credits

vernissage: zo 3 mrt om 15 u / verwelkoming : de heer René Geladé, directeur cultuurcentrum Hasselt / toelichting: de heer Ludo Raskin, beheerder CIAP Hasselt en mede-stichter PASf