2012, cotton, black-white, color, on paper

Elke Andreas Boon
zo 16 sep 2012
-
zo 11 nov 2012
  • zo 16 sep 2012 - zo 11 nov 2012
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Elke Andreas Boon maakt foto’s, tekeningen en videowerk. Daarmee bouwt zij installaties waarin ze verscheidene werken met elkaar confronteert. Eind jaren 1990 werd ze bekend met haar fragiele fotografische portretten van kinderen en jongvolwassenen die - vaak onwennig, soms stoer - poseren voor haar lens.

Na een eerste en soms bedrieglijk ‘mooie’ indruk van het beeld, dringt een delicate en vaak harde realiteit door die schuilt achter de beelden. De fascinatie voor de mens ligt aan de basis van het werk.

In het universum dat Elke Andreas Boon creërt bestaat geen volmaaktheid. Het is er één van vertwijfeling en imperfectie, maar net daarom ook van esthetiek en vrijheidsbesef Een wereld voor rebelse schoonheid.

Voor de opening van haar tentoonstelling presenteert Elke Andreas Boon ook een bijzondere performance: Wounded uniforms. Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert het cultuurcentrum Hasselt ook een gratis concert van Mary&Me.

credits

vernissage: zo 16 sep om 15u / inleiding: mevrouw Chris Van Camp, columnist

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring