Complete Me

Anke van Iersel
vr 9 sep 2011
-
zo 13 nov 2011
  • vr 9 sep 2011 - zo 13 nov 2011
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Welvaart voor iedereen. Een tweede auto, een tweede huis, jaarlijks een wereldreis of sabbatical, beide partners een carrière en gemiddeld 2.2 kinderen. Als we de media mogen geloven kan het allemaal. We hoeven alleen maar aan boord te stappen van de hoge snelheidslijn van het moderne leven. Zowel in ‘economy’ als ‘business class’ creëren time managers gecoached door hun personal goeroes een paradigma waarbinnen deadlines en quality time elkaar aanvullen. Vanzelfsprekend stopt deze ‘Just in Time-Thalys’ alleen op de hoofdstations van de grote steden. Het tussenliggende landschap trekt als een grijze streep voorbij aan het oog van de reiziger.

Anke van Iersel besloot om niet in te stappen. Zoals Harry Potter op perron 9 3/4, niet zichtbaar voor gewone stervelingen, de trein nam naar Zweinstein zo nam Anke de trein naar Complete Me. De prettige traagheid van deze reis breekt de grijze streep als een prisma en toont ons een landschap in magische kleuren. Onder de purperen hemel, in de bruine zon worden wij voorgesteld aan de anderen die de Tempo-Thalys misten of, beter gezegd, nooit namen. Lieve mensen, bijzondere mensen, mooie mensen. Één met de natuur. De hond hun trouwe makker. Men neemt de tijd. Voor Anke’s camera geven ze zich bloot. We zien emoties, fantasieën en kleine wonderen. Bijna een sprookje maar meer nog het echte leven.
(tekst: Teun van der Heijden, Heijdens Karwei)

credits

vernissage vrijdag 9 september 2011 om 20 u

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring