De grote oorlog

Hotel Modern & Arthur Sauer
di 4 dec 2018
10.30 u
  • di 4 dec 2018
    10.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De grote oorlog gaat uit van een miniatuurfilmset. Het publiek ziet hoe de landschappen van het westelijke front worden nagebouwd met zaagsel, potgrond, roestige spijkers en peterselie. Het regent uit een plantenspuit, het bombardeert uit een gasbrander. Een vriendelijk landschap verandert geleidelijk in een giftige wond van modder. De beelden worden gefilmd en direct levensgroot geprojecteerd.
 

Daarbij horen we getuigenissen en authentieke brieven als een monologue intérieur van een loopgraaf vol soldaten. Arthur Sauer voorziet de beelden van een live soundtrack. Met behulp van contactmicrofoons, vervorming en versterking klinkt een klopje op de tafel als een granaatinslag, het afstrijken van een lucifer als ontsnappend mosterdgas.
 

De grote oorlog werd over de hele wereld gespeeld, won diverse prijzen en werd verfilmd door Arte. Een betere manier om oprecht stil te staan bij Wereldoorlog I is nauwelijks denkbaar.
 

de makers
Het Nederlandse theatercollectief Hotel Modern maakt beelden theater. In februari 2019 speelden zij Kamp in onze parketzaal: een maquettevoorstelling over de concentratiekampen die tweemaal afgesloten werd met een staande ovatie. In februari 2013 liet het gezelschap opnieuw een diepe indruk na met De grote oorlog. De voorstelling tourt nu opnieuw en dat willen wij niet missen.

theater / secundair onderwijs 3de graad / max. 300 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

voorstellingsconcept Herman Helle & Arthur Sauer / scenario Pauline Kalker, Arlène Hoornweg & Herman Helle / spelers Maartje van den Brink, Menno Vroon, Laura Mentink, Arlène Hoornweg, Herman Helle & Pauline Kalker (in wisselende samenstelling) / beeld Herman Helle / geluidsconcept & live Gerauschmacher Arthur Sauer / regie Pauline Kalker / brieven & teksten soldaat Prospert Eyssautier, Max Beckmann, Erich Maria Remarque e.a. / techniek Joris van Oosterhout / met dank aan André Dekker & de Rotterdamse Schouwburg / © Patrick Hertzog

hotelmodern.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring