Snowflake

De Toneelmakerij
di 26 mrt 2019
13.30 u
  • di 26 mrt 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

If you’re not online, you’re nowhere. Een voorstelling met vijf jonge acteurs, 500 stemmen en 50.000 comments.
 

Snowflake, ga van mijn timeline!
Shut up, snowflake.
Ga huilen in je safe space, snowflake.

Ezra wil zo snel mogelijk rijk worden van bitcoins (legaal of illegaal). Mara experimenteert met seks (met avatars en webcams). Sofie wil niet speciaal zijn (hoe hard haar moeder ook roept dat ze een ‘nieuwetijdskind’ is). Ab moet voor zijn vrienden bewijzen dat hij een ‘echte man’ is (hoe dan?). Fay is bang voor de Derde Wereldoorlog (die allang is begonnen). En Jakob weet zeker dat hij de nieuwe Edward Snowden wordt.
 

Ze dwarrelen als sneeuwvlokjes door de digitale wereld. Ze kennen elkaar niet. Nog niet. Ze zijn alleen. Kwetsbaar voor comments, ranking, shaming. Maar zodra ze elkaar ontmoeten zullen de zes een sneeuwstorm veroorzaken die zijn weerga niet kent.
 

'Snowflake' was de belediging van het jaar 2016 in Amerika. 'Generation Snowflake' wordt verweten niet tegen de minste hitte te kunnen. Dan smelten ze al. Paul Knieriem en Daniël van Klaveren onderzoeken of dat waar is en maken er een mozaïekvertelling over. Een multimediatheaterstuk met een mix van Netflix-serie Black Mirror en Shakespeares Midzomernachtsdroom.
 

de makers
Het Amsterdamse toneelgezelschap De Toneelmakerij houdt van taal, van krachtige beelden en muziek en maakt jeugdvoorstellingen voor verschillende leeftijden. Als geen ander weet het in te spelen op de leefwereld van haar doelgroep.

theater / secundair onderwijs 1ste graad / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

tekst Daniël van Klaveren / regie Paul Knieriem / dramaturgie Paulien Geerlings / spel Stefanie van Leersum, Daniel van Klaveren, Yamill Jones & Denise Aznam / © Jan Hoek

toneelmakerij.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring