Maquette, een theaterthriller op schaal

Toneelschap Beumer en Drost
di 27
november

Het echtpaar Petit bouwt kleine huisjes. Maquettes. Maar déze maquettes gaan echt bewoond worden. Ze zijn onderdeel van een nog te bouwen miniwoonwijk. Een echte wijk voor levende kleine mensen. Voor mensen die niet altijd klein waren. Mensen die ooit een leven leidden zoals jij en ik. Totdat ze zich moesten melden om 'verkleind' te worden.
 

Het echtpaar Petit raakt betrokken bij het geheime project van de Dienst die problemen als overbevolking en milieuschade een halt moet toeroepen. Kleine mensen eten immers minder en verbruiken minder.
 

Maar wie wordt verkleind en wie niet? Daar was de Dienst snel uit. Werklozen, onaangepasten, school niet afgemaakt hebbenden, muf ruikenden; allemaal worden ze opgeroepen en… verkleind. Voor milieu en moederland. "Kleine mensen, grote voordelen" is de leus. Maar hebben kleine mensen ook kleine problemen? Kleine verlangens en kleine gedachten? Reken daar maar niet op.
 

de makers
Loek Beumer is al even met pensioen, maar theatereminentie Peter Dorst gaat onvermoeibaar door. Samen met actrice Hymke de Vries duikt hij in een spannende microwereld van beeld en geluid. Beide acteurs leenden hun stem vaak uit, voor animatiefilms bijvoorbeeld, als voice-over voor televisieprogramma’s of voor een rondleiding in een museum. In Maquette brengen ze met diezelfde stemmen een wereld tot leven.

theater / lager onderwijs 3de graad / max. 250 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

met Peter Drost & Hymke de Vries en vele verkleinde acteurs op film / beeldregie Michael Helmerhorst / © Beumer en Drost

beumerndrost.nl

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten