Maquette, een theaterthriller op schaal

Toneelschap Beumer en Drost
di 27 nov 2018
13.30 u
  • di 27 nov 2018
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De Staat roept mensen op om zich letterlijk te laten verkleien om de ecologische voetsporen te minimaliseren. Daarmee kan de wereld gered worden van vervuiling en klimaatproblemen. Zij die zich niet laten verkleinen, worden opgeroepen om mini-mensen in huis te nemen. Maar zijn deze mensen vrijwillig verkleind?

 

In Maquette zien we het extreem milieubewuste echtpaar, Eduard en Willemijn, in hun zeer ecologisch verantwoorde huis. Eduard overtuigt zijn vrouw ervan dat het goed en heel belangrijk is om verkleinde mensen in hun huis op te nemen. Deze mini-mensen offeren zich immers op voor een betere, schonere wereld. Kleine mensen eten minder, verbruiken minder zuurstof en produceren minder afval. De files worden kleiner en de ruimte voor natuur wordt groter.

 

Een maquettehuis, met een complete inrichting, wordt al gauw als bouwpakket bij hen bezorgd. Het mini-echtpaar Joke en Addie kan zijn intrek nemen. De twee echtparen verschillen als dag en nacht van elkaar. Joke en Addie zijn bijvoorbeeld vrij onverschillig als het om het milieuvraagstuk gaat. Niettemin ontstaat er een aantrekkingskracht tussen de grote man en de kleine vrouw en de kleine man en de grote vrouw.
 

de makers
Loek Beumer is al even met pensioen, maar theatereminentie Peter Dorst gaat onvermoeibaar door. Samen met actrice Hymke de Vries duikt hij in een spannende microwereld van beeld en geluid. Beide acteurs leenden hun stem vaak uit, voor animatiefilms bijvoorbeeld, als voice-over voor televisieprogramma’s of voor een rondleiding in een museum. In Maquette brengen ze met diezelfde stemmen een wereld tot leven.

theater / lager onderwijs 3de graad / max. 250 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

met Peter Drost & Hymke de Vries en vele verkleinde acteurs op film / beeldregie Michael Helmerhorst / © Beumer en Drost
beumerndrost.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring