di 30 apr 2019 - 20.00 u

In C van Terry Riley - première

ChampdAction, CCHA & Stedelijk Conservatorium Hasselt
di 30 apr 2019
20.00 u
  • di 30 apr 2019
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Terry Riley is een Amerikaanse componist en één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het minimalisme. Zijn muziek wordt gekarakteriseerd door improvisaties over series modale figuren van verschillende lengtes, zoals te horen zijn in bijvoorbeeld In C en de Keyboard studies.
 

In C, waarschijnlijk Rileys bekendste werk, had veel invloed onder minimalisten en daarbuiten. Aan de eerste uitvoering werkte Steve Reich mee. De opzet en vorm van het stuk was tot dan toe ongekend. Het stuk bestaat uit 53 verschillende fragmenten van elk ongeveer 1 maat lengte die elk in C staan. Eén speler slaat in een regelmatig tempo een C aan op een piano om het tempo stabiel te houden. De overige spelers, van wie het aantal en het instrument niet vastliggen, spelen de fragmenten aan de hand van een paar losse aanwijzingen. De fragmenten combineren hierbij op steeds nieuwe manieren.
 

ChampdAction, oorspronkelijk opgericht in 1988 als hedendaags muziekensemble door componist Serge Verstockt, is vandaag een interdisciplinair ontwikkelings- en productieplatform voor makers dat resideert in ChampdAction.Studio in deSingel in Antwerpen. Alert voor eigentijdse spanningen tussen cultuur, technologie en samenleving, genereert en stimuleert ChampdAction nieuwe artistieke wegen. ChampdAction biedt een professionele artistieke, technische en zakelijke omkadering voor makers en uitvoerders van bij het ontstaan van een artistiek idee over de ontwikkeling ervan tot de realisatie en de spreiding van de mogelijke artistieke output. Eigen creaties gaan hand in hand met samenwerkingsprojecten, zowel met individuele kunstenaars als met verschillende groepen, ensembles, kunstenorganisaties, kunsthogescholen en andere.
 

CCHA en Stedelijk Conservatorium Hasselt werken coproductief samen aan deze creatie. De bezetting bestaat uit 30 danseressen, 12 strijkers, 8 slagwerkers (melodisch), 10 pianisten/klavierspelers, 7 saxofonisten, 7 koperblazers, 10 houtblazers (incl. saxofoon) en 1 harp!

credits

coproductie & creatie ChampdAction, CCHA & Stedelijik Conservatorium Hasselt / coaching ChampdAction / © Dylan Nolte
champdaction.be & scmwd.kunstencampushasselt.be


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring