do 14 feb 2019 - 20.00 u

Wonderen der natuur - Beethovens 3de pianoconcerto

Belgian National Orchestra o.l.v. Hugh Wolff & Kit Armstrong (piano)
do 14 feb 2019
20.00 u
  • do 14 feb 2019
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Als derde avond in ons project Quintessence vertolkt het jonge genie Kit Armstrong het derde pianoconcerto van Beethoven. Wij zijn uitermate verheugd dat de 25-jarige protégé van Alfred Brendel zijn briljante pianospel in Hasselt mag tentoonspreiden.
 

Verder wacht je een avond vol natuurwonderen. Het gekrijs van de Indische treurspreeuw opent Oiseaux exotiques. Een klankuniversum van vogelsoorten uit alle windstreken openbaart zich.Olivier Messiaen hoorde in het gezang van vogels het meest pure van Gods schepping.
 

Zonnestralen schitteren in de waterspiegel. Zachtjes blaast de wind in de zeilen. Une barque sur l’océan is het derde deel van Maurice Ravels suite voor piano Miroirs.
 

"God, wat mooi! Een van de beste ervaringen van mijn leven," schreef Sibelius toen hij op een ochtend in april zestien zwanen zag opstijgen. Geëmotioneerd door de schoonheid van de natuur verwerkte hij de zwanenhymne in het slot van Symfonie nr. 5.

Olivier Messiaen Oiseaux exotiques
Ludwig van Beethoven Pianoconcerto nr. 3 in c klein, opus 37
Maurice Ravel Une barque sur l’océan
Jean Sibelius Symfonie nr. 5 in Es groot, opus 82

programmaboekje

credits

dirigent Hugh Wolff / piano Kit Armstrong / inleiding Stijn Paredis / © Neda Navaee
nationalorchestra.be & kitarmstrong.com

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring