cultuurcentrum Hasselt

Antwerp Symphony Orchestra

KIDconcert: Moby Dick (6+)
za 19 jan 2019 - 19.00 u
za 19 jan 2019
19.00 u

Iedereen aan boord!
 

Op dit KIDconcert steken de bebaarde bonken van theatergroep LAZARUS van wal met Moby Dick, de literaire klassieker van Herman Melville en een hoogtepunt uit de Amerikaanse letteren.
 

Het met levertraan op smaak gebrachte verhaal over de eenbenige kapitein Ahab, die man en muis meesleept op zijn wraakactie tegen de witte walvis die hem heeft verminkt, wordt aangelengd met bloedstollende filmmuziek van Bernard Herrmann.
 

Klinkt niet bekend? Wellicht wel als we meegeven dat deze Amerikaanse componist (1911-1975) één van de grootste filmcomponisten aller tijden was. Hij was het die de muziek schreef van historische films als Citizen Kane (Orson Welles), Taxi driver (Martin Scorsese) en Obsession (Brian De Palma)
 

Een avond met een groot symfonisch orkest en drie rasacteurs bekend van film, televisie en hun theaterwerk bij LAZARUS: Joris Van den Brande, Günther Lesage en Koen De Graeve. Topcast, mogen we dat zo even omschrijven?
 

Welkom op dit KIDconcert: de reddingsboeien liggen klaar, nu nog die walvis op het podium van CCHA krijgen.

credits

dirigent Michiel Delanghe / muziek Bernard Herrmann / tekst Joris Van den Brande / spel Joris Van den Brande, Günther Lesage & Koen De Graeve
antwerpsymphonyorchestra.be