do 27 sep 2018 - 20.00 u

José González & The String Theory

support: Barbarossa
do 27 sep 2018
20.00 u
  • do 27 sep 2018
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De fragiele stem van de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter José González is er eentje die je uit de duizend herkent. Er zijn maar weinig artiesten die zo beroeren met enkel gitaar en stem. Hij brengt onomwonden folksongs waarvan de teksten recht naar het hart gaan. González brak internationaal door in 2006 met het monstersucces van de single Heartbeats - oorspronkelijk van The Knife - op zijn debuut Veneer. Met dank trouwens aan de stuiterballenreclame van Sony.

Dat prachtige debuut werd in 2007 gevolgd door het al even straffe In our nature, waarna de Zweed het (tijdelijk) over een andere boeg gooide met de band Junip. Acht jaar duurde het uiteindelijk vooraleer hij opnieuw van zich liet horen met Vestiges & claws. Uitverkochte concerten in het Koninklijk Circus en de Roma bewezen dat het publiek hem nog niet vergeten was.
 

Sinds 2011 tourt José González regelmatig met The String Theory, een twintigkoppig hedendaags kamerorkest met uitvalsbasis in Göteborg en in Berlijn dat ook al samenwerkte met tindersticks en Sascha Ring/Apparat. Intussen goed voor meer dan 30 uitverkochte concerten in de grootste en mooiste zalen van Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen, Sydney, New York… En mét vijfsterrenrecensies overal.
 

Wie José González ooit live aan het werk zag - o.a. met The String Theory vorig jaar in Brussel, of solo in OLT Rivierenhof - of zijn platen in huis heeft weet dat dit een concert wordt om nooit te vergeten!
 

"**** Mixing spectral beauty with gifted musicianship, this is a special partnership which isn't just impressive, it's progressive." The Independent, 20 april 2011

support: Barbarossa
De Engelse singer-songwriter Barbarossa laat zich graag inspireren door de klassiekers als Crosby, Stills, Nash & Young, Brian Wilson en Joni Mitchell. Zijn meest recente album Lier schreef Barbarossa deels in Gothenburg tijdens zijn tour met José González: meeslepende songs met een subtiel laagje elektronica. Ideaal voer voor fans van James Vincent McMorrow, Bon Iver en Ry X.

Een onconventionele en grootse dynamiek (...) een erg groots en vooral uiterst geïnspireerd concert.

writteninmusic.com, 26 januari 2017

credits

zang & gitaar José González / met The String Theory o.l.v. PC Nackt / met de steun van ACT&ART / © Malin Johansson
jose-gonzalez.comwearethestringtheory.org

     

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring