cultuurcentrum Hasselt

update maandag 7 maart 2022
naar code geel = geen CST+ meer in CCHA!

Vanaf vandaag gaat de coronabarometer naar code geel. Wat betekent dat voor je bezoek aan CCHA?

1. Er is geen capaciteitsbeperking meer voor al onze publieke activiteiten. Er is dus ook geen social distancing meer en we gaan zoveel mogelijk voor volle za(a)l(en) met genummerde zitjes.
2. Het Covid Safe Ticket of CST is niet langer verplicht en zullen we dus ook niet langer scannen.
3. Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht, noch in het gebouw, noch in de theaterzalen.

Twee jaar na de uitbraak van de pandemie kunnen we eindelijk weer voluit genieten van alle podiumkunsten, én dus ook van onze prachtige voorjaarsprogrammering! En ook nu doet (het hele team van) CCHA er alles aan om je bezoek op een veilige en aangename manier te organiseren. 

Welkom dus. Opnieuw. Nog steeds.

Kom je binnenkort naar CCHA?
CCHA, een aangename én veilige plek!

algemeen
CCHA zet de veiligheid en de gezondheid van publiek, artiesten en personeel op de eerste plaats. We nemen de nodige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus/COVID-19 en volgen de richtlijnen van overheid en experten nauwgezet op.  

We maken van je bezoek een veilige én aangename ervaring op basis van hygiëne (met handgel en extra ontsmetting van toiletten en deurklinken) volgens de generieke maatregelen van de federale en/of lokale overheden, de sectorgids cultuur (professionele kunsten) en de sectorgids socio-cultureel werk en amateurkunsten. 

We vragen aan iedere bezoeker om de handen te ontsmetten bij het binnenkomen van het gebouw.

Verder zijn er overal boodschappen voorzien die je op elk moment herinneren aan waarop we met z'n allen moeten op letten om het bezoek zo veilig mogelijk te houden. Ook de CCHA-medewerkers staan in voor vlekkeloze en veilige begeleiding tijdens jouw bezoek.  

We communiceren de maatregelen die van toepassing zijn steeds (opnieuw) aan alle ticketkopers enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling in een servicemail. 

In geval van nieuwe maatregelen en/of versoepelingen brengen we onze bezoekers uiteraard op de hoogte.

Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht bij je bezoek aan CCHA: noch in de gangen en foyers, noch in de exporuimtes en tijdens voorstellingen. 

JE BEZOEK

EEN VOORSTELLING BIJWONEN

Hoeveel mensen zijn er toegelaten in de zaal en wat met de afstand tussen de stoelen?
Er geldt geen social distancing meer in onze zalen en we benutten de maximaal toegelaten zaalcapaciteit voor voorstellingen en garanderen geen lege stoelen of afstand tussen bubbels.

Is er voldoende luchtcirculatie voorzien in de zalen?
We garanderen je tijdens een bezoek aan onze zalen verse en gezonde lucht conform de maatregelen. CCHA installeerde in alle zalen ook de nodige CO²-meters.

e-tickets & servicemails
Enkele dagen voor de voorstelling ontvang je van ons een e-mail met je ticket(s) en/of de op dat ogenblik geldende gedetailleerde informatie en richtlijnen.

Wat als ik tickets heb gekocht maar verhinderd ben om naar de voorstelling te komen? 
Gekochte tickets worden niet omgeruild of terugbetaald tenzij in enkele uitzonderlijke gevallen waar een Theaterbon je aangekochte kaartjes vervangt: 
- bij annulatie van een voorstelling (wel of niet ten gevolge van COVID-19)
- bij verplichte quarantaine (attest vereist)
- bij besmetting door het coronavirus (doktersattest vereist), niet in geval van andere ziekte
- bij onverwachte, dringende ziekenhuisopname (doktersattest vereist)
- bij overlijden van de ticketkoper (akte van overlijden vereist), niet bij overlijden van een familielid of aanverwante


EEN TENTOONSTELLING BEZOEKEN

Er zijn geen timeslots (meer) en je hoeft ook niet (meer) vooraf te reserveren. Bezoekers hoeven geen ook geen Covid Safe Ticket (CST) voor te leggen, en er is geen mondmaskerplicht. 


EEN VOORSTELLING VAN EEN ANDERE ORGANISATOR BIJWONEN

De voorstellingen die in onze communicatie gelabeld zijn als 'Te gast/Ook in CCHA’, zijn in handen van een externe organisatie maar vallen onder dezelfde regels als de voorstellingen georganiseerd door CCHA. Voor privé-evenementen van externe organisatoren kunnen de regels afwijken indien de overheidsrichtlijnen dit voorschrijven.

Heb je nog vragen?

Met deze vragenlijst proberen we te anticiperen op al je mogelijke vragen. Heb je toch nog bijkomende vragen, contacteer dan onze medewerkers:
- een vraag over tickets in meest ruime zin: kaartverkoop@ccha.be en 011 22 99 33
- een vraag over veiligheid: erwin.grommen@ccha.be