cultuurcentrum Hasselt

Boze geesten

LAZARUS
di 29 apr 2025 - 20:00
di 29 apr 2025
20:00
  • di 29 apr 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Is geweld geoorloofd en zo ja, tot op welke hoogte dan?  
Die vragen, die kwesties. Vintage Dostojevski, vintage LAZARUS.

In het voorjaar van 2024 was Lazarus nog bij ons te gast met BLOED. Nu komen ze terug met een Dostojevski-bewerking. Na Idioot (CCHA, 2013), Karamazov (CCHA, 2016) en Misdaad en straf zijn de Lazari echte Dostojevski-specialisten geworden. Met Boze geesten brengen ze de vierde en laatste bewerking van de schrijver zijn vier grote romans.

Nihilisten en socialisten, God en de oude machtsstructuren. Boze geestigheden en demonische onschuld wisselen elkaar af in een parade van passionele personages die, als duivels uit doosjes, komen vechten voor hun eer en hun geloof (ook diegenen die geloven dat ze nergens in geloven).

LAZARUS op zijn best! Met vaste waarden Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz en Joris Van den Brande en enkele gastacteurs, waaronder Ineke Nijssen, die vorig seizoen nog schitterde in De barbier (CCHA, 2024).

onderdeel van

credits

inleiding 19.15 u / van & met Anna De Graeve, Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ineke Nijssen, Lilith Pas, Ryszard Turbiasz & Joris Van den Brande / productie theater arsenaal / coproductie Perpodium / © Jasper Vanhalle
theaterarsenaal.be & lazarusvzw.be