cultuurcentrum Hasselt

De ccha.t-sessies #2 Daniel Demoustier

Eva Vanduren
zo 8 dec 2024 - 16:00
zo 8 dec 2024
16:00
  • zo 8 dec 2024
    16:00
    parketzaal 1
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Chatten begrijpen we vooral als digitaal keuvelen. In de nieuwe talkshow in de parketzaal van CCHA hoeft dit echter geen diepgang in de weg te staan. Tijdens de donkere maanden laat Eva Vanduren er op zondagen een licht schijnen over cultuur en literatuur in een een-op-eengesprek met een boeiende gast.

Enkele boeken, een plaat en een film vormen het vertrekpunt om literatuur en cultuur in een bredere context te plaatsen. Het gesprek belooft een meanderende beschouwing te worden over waarden en meerwaarde, over lusten en lasten in een mensenleven, over het zoeken naar geluk en schoonheid.

Daniel Demoustier is een man van vele fronten: als reporter-cameraman met Hasseltse roots bracht hij de mens als homo militaris in al zijn facetten in beeld. In Basra (Irak) ontsnapte hij ternauwernood aan de dood. Zelf moest hij ook zich ook al in een ander soort strijd gooien: het gevecht met kanker. Dit wordt een gesprek over wat hem niet (meer) en wat hem wel (nog) raakt, over schoonheid en empathie tegen de grauwe achtergrond van miserie en ontmenselijking.

Laat je meeslepen door deze gedachtenstroom en geniet achteraf van een aperitiefje. De keuzeobjecten van de gast (boeken, plaat, film) vind je de hele maand bij onze partner Bibliotheek Hasselt Limburg.

Meer De ccha.t-sessies op 03 nov 2024 en 19 jan en 16 feb 2025.

onderdeel van

credits

presentatie Eva Van Duren / in samenwerking met Bibliotheek Hasselt Limburg  
evavanduren.com