cultuurcentrum Hasselt

residentie: 19 feb-01 mrt 2024

Dries Notelteirs – CEMENTLIJM (werktitel)
ma 19 feb 2024 - vr 1 mrt 2024
ma 19 feb 2024
-
vr 1 mrt 2024
  • ma 19 feb 2024
    -
    vr 1 mrt 2024
    HET LAB

projectomschrijving
CEMENTLIJM (werktitel) gaat over een eeneiige tweeling, als twee druppels lijken ze op elkaar. In tegenstelling tot vele identieke tweelingen zijn ze helemaal niet tevreden over hun gelijkenissen. Met anekdotes, spanningen, frustraties, speelsheid en humor krijgt het publiek een inkijk in het leven dan deze twee vreemde figuren. Achter al deze lichtheid gaat echter een duister geheim schuil. Als een van de twee broers het leven laat, neemt de andere broer zijn rol over. Door beide identiteiten te spelen, belandt hij al snel in een web van leugens.  

doel van de residentie
Tijdens deze residentie wil Dries zijn stem als auteur verder onderzoeken. Hij gaat na hoe hij via taal zijn ideeën vorm kan geven. Hoe geeft hij kleur aan wat hij wil vertellen? Hoe resoneert hij als schrijver? Welke vormexperimenten kan hij aangaan?

Hij is gefascineerd door het taalgebruik van kinderen. Hun zinnen zitten boordevol betekenis, zijn zo gekleurd en gaan vaak meteen naar de essentie. 

Daarnaast wil hij zich uitgebreid verdiepen in de thematiek rond eeneiige tweelingen. Daarvoor gaat hij gesprekken aan met (eeneiige) tweelingen, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en specialisten binnen dit vakgebied. 

Meer informatie over Dries Notelteirs kan je hier lezen.