cultuurcentrum Hasselt

residentie: 04-08 sept 2023

tout petit - grot – nest – tempel – huis
ma 4 sep 2023 - vr 8 sep 2023
ma 4 sep 2023
-
vr 8 sep 2023
  • ma 4 sep 2023
    -
    vr 8 sep 2023
    HET LAB

projectomschrijving
grot – nest – tempel – huis houdt het midden tussen een dansvoorstelling, een concert en een beeldende installatie. Het is een dansante en beeldende ervaring voor jong en oud, een moment van rust, fantasie en verbinding.

Vier dansers bouwen samen een ruimte. Het publiek mag mee bouwen. Of kijken. Of allebei. We creëren een plek om je goed te voelen, te ontspannen, te luisteren en te kijken naar de dansers. Een plek om te dromen en te spelen. Samen verkennen we ons bouwwerk en ontdekken we nieuwe paden.

Voor het eerst creëert choreograaf Samuel Baidoo een productie bij tout petit. Samen met de vaste choreografen van tout petit, Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland, en twee nieuwe dansers gaat hij een onderzoek aan over thuiskomen.

doel van de residentie
Dit is het prille begin van het creatieproces. tout petit gaat onderzoeken, brainstormen en experimenteren. Ze zullen uittesten hoe ze met lichamen en materialen kunnen bouwen. Hoe ze de ruimte kunnen transformeren met minimale ingrepen. Ze zoeken poëzie in de eenvoud. Tijdens deze residentie zetten Samuel Baidoo, Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland samen de lijnen uit die ze in een volgende periode verder zullen invullen samen met de dansers Meron Verbelen en Mei Li Dong Páez.

Meer informatie over tout petit kan je hier lezen.

credits