cultuurcentrum Hasselt

Hellmut Lotti goes metal

Helmut Lotti
vr 17 nov 2023 & za 18 nov 2023
vr 17 nov 2023
&
za 18 nov 2023

Helmut Lotti waagde zich de voorbije dertig jaar al aan verschillende muziekgenres: van Nederlandstalig variété over klassieke muziek en Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvis-songs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat hij aanraakt verandert in goud of platina, goed voor intussen meer dan 14 miljoen verkochte albums. 

Een genre dat Lotti nog niet verkend had? Metal. Althans tot afgelopen september, toen hij voor rockradio Willy Run to the hills van Iron Maiden onder handen nam. De cover groeide uit tot dé viral video van het najaar én werd tot ver buiten onze landsgrenzen opgepikt. Het succes ontging ook de organisatoren van Graspop Metal Meeting niet, waar hij eerder deze maand talloze metalfans omverblies met een ijzersterke performance in een overvolle Metal Dome. 

De aankondiging van een volledig Hellmut Lotti goes metal-concert zorgde voor een ware rush op de tickets: Gent en Antwerpen verkochten meteen uit, extra data volgden, alsook concerten in Leuven en Brussel. Daar komt nu ook Limburg/Hasselt bij. Op 17 november, tien jaar na zijn vorige passage in CCHA, laat Hellmut zijn innerlijke metalhead los op ons podium met een volledige set hardrockrepertoire met al zijn favorieten uit het genre en classics van Whitesnake, Kiss, AC/DC, Black Sabbath én natuurlijk Iron Maiden! 

***** Met een set die getuigt van lef én ambitie werd de passage van Lotti op Graspop een instantklassieker.

De Standaard, 19 juni 2023

credits

zang Helmut Lotti / bant n.t.b.
helmutlotti.com