cultuurcentrum Hasselt

Aventuras

Laika & Prado
vr 9 feb 2024
vr 9 feb 2024

Je staat voor een gigantische muur. Wat er aan de overzijde is, weet niemand. Er hangt een bord: toegang verboden voor iedereen die niet voortdurend verwonderd is.

Stel dat je per ongeluk op de Scherpgetande Stenen trapt. Een Gevleugelde Grammofoon biedt je een rit aan. Je loopt de Naakte Waarheid tegen het lijf. Een Betoverde Boom met takken als klauwen smeekt je om hem weer tot mens te maken. In een Smoorhete Woestijn moet je een vinger afgeven in ruil voor een slok… Wat doe je dan?

Deze keer geen plaatsjes in de fijne theaterstoelen: Aventuras is een interactieve tocht doorheen bizarre werelden waarbij je moed danig op de proef wordt gesteld. Een ontmoeting met ongrijpbare wezens die je aansporen om door te zetten.

de makers
Yes! Laika gaat opnieuw in première met een speelse voorstelling op ons Krokusfestival. Vorig jaar deden ze dat nog met BAZAR (CCHA, 2023), nu is het de beurt aan Aventuras, een samenwerking met het Portugese Prado theater. Goed nieuws voor de scholen, want enkele klassen kunnen deze interactieve tocht als eerste beleven. In avant-première dus!

theater / max. 50 / leerling €4 / individueel €8 

onderdeel van

credits

concept & regie Patricia Portela & Peter De Bie / tekst Patricia Portela naar José Gomes Ferreira / spel Celia Fechas, Sara Sampelayo, e.a. / dramaturgie Mieke Versyp / vorm Peter De Bie / muziek Miguel Abras / ©Thomas De Brabanter & Sarah Verhoeven
laika.be